Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

31 let jí jenom pizzu! Zemře, jestli nepřestane, varují lékaři

Britka Claire 31 let do úst nedala nic než pizzu. To by ji mohlo zabít - ilustrační foto
Britka Claire 31 let do úst nedala nic než pizzu. To by ji mohlo zabít - ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: šim - 
13. února 2012
15:37

Pizza Margherita, rajčata, bazalka mozzarella. To je to jediné, čím se už 31 let živí Britka Claire Simmons (33). Lékaři ji varují, jestli okamžitě nezmění způsobit stravování, zemře.

„Nic jiného než pizzu nedám do úst,“ tvrdí studentka, která se deníku The Sun přihlásila poté, co zveřejnil příběh 17leté Stacey. Tak nejí nic jiného, než smažené kuřecí nugety.

Claire říká, že pokud před ni postaví něco jiného než rajčatovou pizzu, začíná se třást. Takovou má vůči jinému jídlu averzi.

Lékaři ji varují, že ji její vybíravý stravovací návyk může v budoucnu přivodit mrtvici nebo infarkt, nehledě na nedostatek vitamínů, které v důsledku této jednostranné stravy do těla nepřijímá. Na to ale ona nedbá. „Dbám na své zdraví. Pravidelně cvičím a piju dostatečné množství vody,“ říká Claire.

Pravidelné stravování pětkrát denně v menších porcích s dostatkem zeleniny a ovoce je Claire cizí. „Abych byla upřímná, zeleniny a ovoce se doslova bojím. Nesnáším, když mi lidi říkají, že jsem vybíravá. Tohle je skutečná medicínská diagnóza,“ tvrdí Claire.

Claire podle lékařů trpí syndromem selektivního příjmu potravy, který se vyvíjí už v dětství. Často k němu vede nějaký s jídlem spojený traumatizující zážitek.

gogo ( 14. února 2012 10:32 )

Myslím si, že by Blesk neměl ty valentýnské oslavy přehánět ...

e.44 ( 13. února 2012 20:09 )

No já nevím. Ale máme tady vedle 29ti letýho studenta, co už 2x přerušil vejšku a všichni si z něj dělaj srandu, že aspiruje na věčnýho studenta. Ve 33letech je ještě tak nornální si doplňovat vzdělání při práci, ale být studentem? ?

anka ( 13. února 2012 17:53 )

ve 33 let studentkou na tom nevidim nic zvlastniho....ale na tom, ze od 2 let je krmena pouze pizzou.....s vami musim uplne souhlasit....

eillenn ( 13. února 2012 17:15 )

Taky mi to přijde ulítlý. Spíš si myslím,že jí všechno,ale pizzu miluje

e.44 ( 13. února 2012 16:34 )

33letá studentka? Traumatizující zážitek kolem jídla ve dvou letech? Co to bylo za krávu, ta její matka, nebo kdo se o ní v té době staral, že jí ve dvou letech krmil pizzou? To jde opravdu o tak blbé lidi, nebo Bleskáči zase zmatlali překlad?

Zobrazit celou diskusi