Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Soud chce propustit policejního šéfa Kotrouše: Nebojí se ovlivňování svědků

Autor: ČTK, ljš - 
10. února 2012
11:04

Obvodní soud pro Prahu 9 rozhodl o propuštění bývalého šéfa pražských strážníků Vladimíra Kotrouše z vazby. Jeho rozhodnutí je ale zatím nepravomocné, státní zástupce může podat do tří dnů stížnost.

Kotrouš, byl do vazby umístěn poté, co ho policie obvinila z přijetí úplatku v souvislosti se zakázkami pro městskou policii. Za mřížemi byl kvůli obavě, že by mohl ovlivňovat svědky či mařit vyšetřování. Proč soud od tohoto podezření upustil zatím jasné není. Bývalý šéf pražské městské policie však ve vazbě zůstává, dokud rozhodnutí nenabyde právní moci. Do tří dnů totiž může proti verdiktu soudu podat stížnost státní zástupce. Pokud tak učiní, bude se Kotroušovým propuštěním zabývat Městský soud v Praze.

Detektivové zadrželi Kotrouše 25. listopadu ve služebním voze nedaleko Jižní spojky. Tehdejší šéf pražských strážníků měl u sebe úplatek několik set tisíc korun za přidělení několikamilionové zakázky pro městskou policii. Podle televize Prima případ souvisí s firmou Jíša autoservis, která se stará o služební automobily městské policie. Z Kotroušova sledování také vyplynulo, že nesl větší balík peněz zatím neznámému člověku na pražský magistrát.

husqarnowicz ( 10. února 2012 12:14 )

A už je to tady! Modročerná pražská mafie zaúřadovala. Teď už se bude jednat jen o jeho odškodnění.

vemeno.decathlon ( 10. února 2012 11:35 )

bát by se měl Kotrouš,že bude odkloněn

Zobrazit celou diskusi