Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Policejní šéf Kotrouš je ve vazbě

Šéfa městské policie Vladimíra Kotrouše zatýkali jako mafiánského bosse. U sebe prý měl i peníze z úplatku.
 (Autor: Foto archiv Nedělního Blesku)
Autor: Veronika Pukačová, Jitka Stefanidesová, zunk - 
27. listopadu 2011
15:00

Šéf pražských strážníků Vladimír Kotrouš (45) se z podezření z úplatkářství zřejmě jen tak nevyvlékne. URNA ho prý zadržela i se "špinavými" penězi přímo v jeho služebním autě. Nato se rozjely rozsáhlé prohlídky v ředitelství městské policie v Korunní ulici a protimafiánský tým zde zabavil část podezřelých počítačů.

Kotrouš je nyní ve vazbě. Jeho páteční zadržení prý následovalo bezprostředně poté, co měl úplatek převzít. Podle serveru je tedy možné, že Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) má v ruce nezvratný důkaz v podobě finanční hotovosti či jiné cenné věci. Celou dobu totiž Kotrouše policisté z ÚOOZ sledovali.

Zatýkali ho jako mafiána

Kotrouše zadržela policie v pátek ve 13 hodin v pražské ulici V Korytech. Zde ho jako mafiánského bosse vytáhli přímo z jeho služební škodovky. Podle informací Blesku se dokonce počítalo i s použitím vrtulníku. Policisté se tedy zřejmě domnívali, že by šéf strážníků, jehož koníčkem jsou zbraně, mohl být nebezpečný.

Hummery a vznášedlo

Během Kotroušova devítiletého vedení městská policie nakoupila drahé hummery. O jejich nákup se tehdy zajímala policie. První terénní auto pořídili strážníci v roce 2008, další pak o rok později. Za pořízení vozového parku tehdy čelili obrovské kritice. „Proběhl audit, ve kterém stálo, že nákup předražený nebyl, nicméně vozy jsou podle mě pro Prahu zbytečné,“ řekl včera Nedělnímu Blesku bývalý pražský primátor Pavel Bém. Kromě hummerů si policie v roce 2007 pořídila vznášedlo za dva miliony korun, jehož hodinový provoz vyjde na 450 korun.

rudyptak48 ( 27. listopadu 2011 15:29 )

Škoda, že URNA k tomu zatčení nepozvala Klause, alespoň by viděl jak vypadají špinavé peníze.

loslos3 ( 27. listopadu 2011 14:19 )

Nejedná se o policejního šéfa kdy už se začne rozlišovat.

Zobrazit celou diskusi