Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Úplatek pro policejního šéfa Kotrouše: Šlo o zakázku na odtahy aut?

Šéfa městské policie Vladimíra Kotrouše zatýkali jako mafiánského bosse. U sebe prý měl i peníze z úplatku.
Šéfa městské policie Vladimíra Kotrouše zatýkali jako mafiánského bosse. U sebe prý měl i peníze z úplatku.  (Autor: Foto archiv Nedělního Blesku)
Autor: ljš - 
28. listopadu 2011
20:11

V úplatkářské kauze bývalého šéfa pražských městských strážníků Vladimíra Kotrouše mohlo jít o přidělení zakázky na odtahy aut. Podle televize Nova měl Kotrouš v autě úplatek v řádech statisíců.

Nedaleko od místa Kotroušova zadržení totiž sídlí firma Besico, která podle zdroje televize Nova již pro městské strážníky odtahové služby poskytuje. Za úplatkem se tak mohla skrývat snaha si lukrativní zakázku udržet. Jednatel firmy Miroslav Vít to však striktně popřel. Podle televize se mohlo jednat o zaběhlý proces a Kotrouš mohl peníze takto pobírat pravidelně.

Kotrouš byl zadržen v pátek, pravděpodobně krátce po předání úplatku, Útvarem pro odhalování organizovaného zločinu.

Během Kotroušova devítiletého vedení městská policie nakoupila drahé hummery. O jejich nákup se tehdy zajímala policie. První terénní auto pořídili strážníci v roce 2008, další pak o rok později. Za pořízení vozového parku tehdy čelili obrovské kritice.

imrich ( 28. listopadu 2011 22:53 )

doufám, že zavřou i někoho z besica, už jej za to, že mi jednou odtáhli auto (pikantní na tom bylo, že když jsem šel pro své auto na místo, kde jsem ho zaparkoval, stálo na jeho místě auto jiné a před ním a za ním také) a zničili mi odtahem řízení, což mi následně při opravě sdělili v servisu, stála mě ta legrace asi 12 tis. za nové řízení....nic jsem jim sampzřejmě neprokázal....

smrk ( 28. listopadu 2011 20:44 )

Jaký policista - blbej,nadutej a nenažranej městskej strážník - ty jsou z policejního h.o.v.n.a. jen pára - všichni !!!!!

Zobrazit celou diskusi