Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sebevražda v síťovém lůžku: Může za to personál?

V psychiatrické léčebně v Dobřanech na Plzeňsku se v síťovém lůžku oběsila pacientka
V psychiatrické léčebně v Dobřanech na Plzeňsku se v síťovém lůžku oběsila pacientka  (Autor: profimedia.cz)
Autor: mok - 
28. ledna 2012
14:52

Policie stále vyšetřuje okolnosti, které provázely sebevraždu pacientky, která se v dobřanské léčebně oběsila v síťovém lůžku. Není totiž vyloučeno, že by za smrt psychicky nemocné ženy mohl být odpovědný personál

K nešťasné události, kdy se žena oběsila v síťovém lůžku se vyjádřili psychologové a dokonce i bývalá zaměsnankyně léčebny. Policisté nadále připad vyšetřují a výsledky by měly být v přístím týdnu. Ačkoliv policejní mluvčí Josef Aubrech uvedl, že cizí zavinění vyloučili, stále někteří tvrdí, že jde o nedbalost personálu.

"Při  noční službě si sestry nařídily budík na ráno, šlo se spát a děj se vůle boží, v šest ráno se odemkla velká ložnice pacientů a "sečetly se ztráty," je to práce  velmi, ale opravdu velmi náročná a člověk má co dělat, aby mu po týdnu nepřeskočilo," napsala serveru iDnes.cz žena, která v léčebně pracovala.

Paradoxní je, že pacienti bývají izolováni a umísťováni do síťových lůžek právě proto, aby se případným sebevraždám a sebepoškozování zabránilo. Je proto zarážející, že toto zařízení může být za určitých okolností pacientům nebezpečné.

 

 


 

mortis69 ( 5. února 2012 09:49 )

Příroda ve své moudrosti ušetří života vše,co není schopné samo přežít.To jen člověk ve své nadutosti nutí žít ty,co o to nestojí a ještě se tím chvástá

b.r.s.a ( 28. ledna 2012 21:24 )

Ono to je těžký.Ale podle mě by to měli dělat lidé,kteří to dělat opravdu chtějí!!! Jsou tací,kterým ta práce vyhovuje a který to vidí jako poslání.Dřív dělaly hodně jeptišky ,ty od toho vyhnali a takhle to vypadá.Ono to je stejný v důcho%dákách a o LDN nemluvím.Práce to je nezáviděníhodná,těžká a navíc i málo oceněná,ale vztah k tomu prostě musí být.Já bych to dělat nemohla.A tyhle ""nevyléčitelný"" psychicky ""nemocní"",to je fakt tragédie a na hlavu.

hugu ( 28. ledna 2012 16:58 )

Mlčí.

janova ( 28. ledna 2012 16:29 )

Dnes je to v módě někoho obvinit. Když to chtěla udělat, zvládla by to i jinde.A personálu držím palce, i tak je jejich práce dost namáhavá.

587587 ( 28. ledna 2012 15:48 )

http://www.blesk.cz/diskuse/148280/1

Zobrazit celou diskusi