Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Sebevražda v ČEZu: Řídil miliardy, teď je po smrti

Autor: INT, mivr, Kjos - 
26. ledna 2012
23:08

Člen představenstva společnosti ČEZ Distribuce Václav Purkar (†55) spáchal sebevraždu. Měl na starost miliardové investice. Poslední dobou se cítil vyhořelý  a bez energie, nepomohla mu ani dovolená.

Purkar se ve firmě staral o miliardové investice v úseku Obnova sítí. Podle serveru iHNed.cz zanechal dopis na rozloučenou, mluvčí ČEZ Ladislav Kříž to ale popřel.

"Podle našich informací naopak žádný dopis nebyl nalezen," řekl. Jediné, co je podle policie jisté, je, že si Purkar život nevzal v kanceláři, ale doma. Společnost ČEZ už jeho jméno stáhla ze svého oficiálního webu.

Sportovec, kterému došla energie

Purkar rád sportoval, ale v poslední době se cítil bez energie. Podle iDnes.cz si po Novém roce vzal čtrnáct dnů dovolenou, ale tři dny po návratu do práce si vzal život.

Pětapadesátiletý Purkar byl absolventem elektrotechnické fakulty ČVUT v Praze, v ČEZu působil v čele úseku Obnovy sítí od listopadu loňského roku. Do té doby šéfoval úseku Vysokého a nízkého napětí ve firmě ČEZ Distribuční služby.

 

Pětapadesátiletý člen představenstva společnosti ČEZ Distribuce Václav Purkar spáchal sebevraždu. Smrt muže, který měl na starost miliardové investice, firmě oznámila policie ve středu v podvečer, řekl iDNES.cz mluvčí firmy Ladislav Kříž. Purkar byl od konce loňského roku ředitelem úseku Obnova sítí.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/clen-predstavenstva-cez-distribuce-spachal-sebevrazdu-pg6-/krimi.aspx?c=A120126_204914_domaci_hro

gistr ( 28. ledna 2012 04:48 )

Kecáš abys byl zajímavý. Pokud chceš tak ti ty peníze vyplatí. Je to jen na tobě.

moiaza ( 27. ledna 2012 23:36 )

V tom nebude energie a vyhoření. V tom budou nejspíše podvody. Ani zcela nevěřím sebevraždě. Zřejmě se jednalo o nepohodlného svědka, nebo obavy, aby se nerozpovídal. Kde se točí miliardy, tam nebezpečno. Modré a oranžové mozky by mohly vyprávět. Včetně jejích nohsledů. /veverky, lidožrouti, tupouni/

mjenkee ( 27. ledna 2012 22:45 )

Jestli to byla sebevražda, tak by měli dát návod všem členů představenstva, a vzít to i kolem poslanecké sněmovny... Vidím v tom jednu z velkých úspor...

jana999 ( 27. ledna 2012 18:34 )

samo, mafie se zbavuje svědků, to nejsou sebevraždy

gogo ( 27. ledna 2012 16:31 )

Vražda .... sebevražda ... V mafiích to chodí všelijak .... V každém případě se nejedná o očistný proces ....

Zobrazit celou diskusi