Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Úřednice, která způsobila exekuci na majetek Prahy, dostala padáka

Představa, že na Karlův most a další památky byla uvalena exekuce, se na první pohled zdá absurdní
Představa, že na Karlův most a další památky byla uvalena exekuce, se na první pohled zdá absurdní  (Autor: Blesk)
Autor: oj - 
24. ledna 2012
17:35

Úřednice, jejíž chyba způsobila, že na majetek Prahy byla uvedena exekuce, přišla o místo. „Úřednice, která za to zodpovídá, od dnešního dne není zaměstnancem magistrátu. Pracovní poměr s ní byl ukončen,“ uvedl primátor Bohuslav Svoboda.

Úřednice obnovy správy evidence a využití majetku zapomněla zaplatit dluh vůči bytovému družstvu ve výši 163 tisíc. Exekuce byla uvalena na Karlův most, Obecní dům, Staroměstské náměstí, pražskou zoologickou zahradu a další.

Město nyní hledá způsoby, jak podobným situacím v budoucnu zabránit. Svoboda chce ještě více zpřísnit kontrolu práce magistrátních úředníků.

„Vzniknout by měla určitá druhotná kontrola. Chceme totiž takovým případům předejít. Ovšem je jasné, že to nejde vždy ve všech případech,“ dodal primátor.

 



hugu ( 24. ledna 2012 21:29 )

Ta úřednice je vlastně jen obětní beránek pro veřejnost,škodu způsobil magistrát sepsáním kupní smlouvy,rozsudek soudu určitě nedostala jako první ta úřednice,ale vedení a právě někdo z toho vedení měl dát příkaz k úhradě a zkontrolovat jeho plnění,těch vedoucích a náměstků je tam jako psů,zkrátka vyhodíme úřednici(ta ,tak jako tak končila)a dál bude klid po pěšině.

edajosef ( 24. ledna 2012 21:09 )

Ano udělala chybu,ale nic se nemění natom,jak že je možné,aby si exekutoři dovolili udělat takovou zhovadilost a odstavit majetek v takové výši. Už jsme viděli v televizi,jak tímto způsobem ta exekutorská Hovada,odstavili majetek obyčejných lidí a s nikým to ani nehlo.Až najednou jde o majetek naší "Matičky Prahy ",tak by se všichni posrali. Nazdar

siroky11 ( 24. ledna 2012 19:25 )

To je trošku málo, ne? Že dostala padáka, to je snad samozřejmostí. Měla by uhradit způsobenou škodu. Dokud toto zde v tom Modrém hnoji nebude zavedeno, tak se z těch dluhů tento Modrý Kocourkov nikdy nevyhrabe !!!

marie60 ( 24. ledna 2012 18:35 )

Hmm,za 163 000 dluhu , tak "zabavili" toho za milióny.

Zobrazit celou diskusi