Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nešťastná matka: Další rok bez Oliverka už nezvládnu!

Malý Oliver si dárky pod stromečkem loni nerozbalil. Pro jeho mámu letos Vánoce přestaly existovat.
Malý Oliver si dárky pod stromečkem loni nerozbalil. Pro jeho mámu letos Vánoce přestaly existovat.  (Autor: Ivana Žáková)
Autor: Ivana Žáková, ljšk - 
28. prosince 2011
11:08

Už před rokem Nikola Walková (25) z Orlové věřila, že se svým synem Oliverem (3) prožije krásné Vánoce. Ty nakonec strávila sama a v slzách, zatímco jejího syna zadržoval na britském ostrově Man jeho otec. Dodnes matka syna neviděla, přestože jí mezitím byl svěřen do péče. Nyní prožila už druhé Vánoce o samotě a děsí se, že bez syna bude muset být dál.

Blesk případ malého Olivera sleduje od počátku. Loni v září odjel syn za svým otcem Vladimírem D. (24), který žije na britském ostrově Man. Vrátit ho měl matce za dva měsíce. Přestože Olivera nemá v péči, zpátky do Česka ho už nikdy nepřivezl. Nikola Walková odjela na ostrov svého syna hledat, otec ho však zapřel.

Využil totiž místních předpisů na ostrově, které mu umožnily syna nevrátit, i když ho naopak podle předpisů Evropské unie drží v cizině neoprávněně. Ostrov Man je sice britským územím, má ale zvláštní status: nepovažuje se za území Evropské unie a nevztahují se na něj unijní předpisy ani závazky Velké Británie z Haagské úmluvy.

Liknavost soudu

Zoufalá žena se v Česku okamžitě obrátila na soud, který jí před více než půl rokem svěřil syna do péče. Vladimír D. přesto Olivera matce nevrátil a proti rozsudku se odvolal s tím, že soudkyně byla zaujatá. „Apeloval na to, že je syn adoptovaný v nové rodině, jeho přítelkyni říká mámo a že by mě už vůbec nepoznal,“ svěřila se Blesku zoufalá Nikola Walková.

Odvolací soud případ vrátil zpátky k novému prošetření, avšak dodnes nebylo další projednávání nařízeno. „Tolik jsem věřila našemu soudnictví. Jsem ale z průtahů v šoku. Vždyť je to malé dítě, můj syn, který byl na mně závislý, a byl mi sprostě ukraden,“ pláče nešťastná žena. Po celou dobu o synovi nemá žádné zprávy, jeho otec už rok nereaguje na SMS ani telefonáty.

Další Vánoce nezvládnu

Loni matka čekala na Olivera s nazdobeným stromečkem a hromadou dárků až do příštího jara. Letos pro ni Vánoce existovat přestaly. „Jak se blížily, celé noci jsem nespala. Bojím se toho, že už to bez syna psychicky nezvládnu, a už vůbec ne do dalších Vánoc,“ přiznává Nikola.

zelena.karkulka ( 29. prosince 2011 21:42 )

to není cizinec

zelena.karkulka ( 29. prosince 2011 21:41 )

proč tam nejede?

karel987 ( 28. prosince 2011 14:05 )

takova kurva podivejte se cim se zivi ta uplakana maminka http://www.you-porn-sex.com/youporn-girl-nemogirl-masturbiert-fr-die-kamera/ takovehle matky mam nejradsi, verim tomu ze otec ditete ma dobry duvod proc mit toho kluka u sebe...

marekpazdera ( 28. prosince 2011 13:47 )

 Proboha matko, to knourate pod stromeckem? Seberte nebo pujcte si prachy, najmete si prof.detektiva a uneste syna! Dejte pruchod spravedlnosti, kdyz to za vas neudela stat! Nechapu vasi laxnost, vas syn vas potrebuje nejvic ze vseho!

elssa ( 28. prosince 2011 13:23 )

no pokud je tam syn spokojený a nic mu nechybí, takm holt se s tím musí smírit, mít deti s cizincema nese proste tohle riziko, se nedá nic delat no, kdybych ho dakt chtela najmu si lidi, vypátram kde, je a normálne bych ho odvezla, ale dáma pro to ocividne nedela nic, to je pak težky se litovat v blesku no, bych tam byla tak dlouho než by sem syna nasla, pokud bych to myslela vážne

Zobrazit celou diskusi