Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Matka vraha Breivika: Doma nosil roušku a chtěl se mazlit

Autor: INT, mel - 
1. prosince 2011
13:18

Již v roce 2006 si všimla matka norského masového vraha Anderse Behringa Breivika (32), že se její syn výrazně změnil a začíná bláznit. Když u ní bydlel, nosil prý doma roušku, aby od ní něco nechytnul. Mnohokrát také odmítal jíst, co mu matka uvařila. Přesto všechno k ní měl zřejmě velmi citlivý vztah. Když spolu totiž sedávali na gauči nápadně se k matce přibližoval a chtěl se mazlit.

Anders Breivik, který letos v červenci chladnokrevně zabil 77 lidí, vyrůstal bez otce. Neviděl se s ním od svých 16ti let. Dlouho žil u své matky v Oslu. „Musel se naprosto zbláznit, tak moc se změnil,“ řekla psychiatrům jeho matka Wenche. Již v roce 2006 si všimla, že její syn začíná být paranoidní. Poslední roky se prý choval velmi zvláštně a neustále studoval politiku a historii.

„Nemůžu uvěřit, že se něco takového mohlo stát,“ tvrdí matka v psychiatrickém posudku svého syna, podle kterého zabíjel v nepříčetnosti a kvůli tomu možná stráví zbytek života v psychiatrické léčebně. „Byl úplně mimo a vyprávěl mi různé nesmysly, kterým ale skutečně věřil,“ svěřila se dále zoufalá matka. Netušila však, že její syn mezitím připravuje hrůzné teroristické útoky, při kterých zemřelo 77 nevinných lidí.

Breivik si údajně nepřeje, aby se jeho matka zúčastnila soudního procesu, který začne v dubnu příštího roku. „Doufám, že tam matka nebude,“ svěřil se před nedávnem svým lékařům. Přesto přiznal, že je pro něj stále tou nejdůležitější osobou. „Ona je jediná, kdo mě může vysvobodit. Je to má Achillova pata,“ dodal.

sitarista ( 1. prosince 2011 18:01 )

jo to je taky možný....každopádně tu zjevně selhala maminčina výchova....a taky chybějící autorita otce ....synáčkovi asi zapomněli vysvěltit, že lidi se nezabíjej

sitarista ( 1. prosince 2011 17:05 )

ta má určitě pořádnej podíl na tom, co z něj je.....nechápu, že s nim něco neudělal, když si všimla, jak magoří

brekekesalami ( 1. prosince 2011 16:56 )

je smutné, že se z něj dělá celebrita

brekekesalami ( 1. prosince 2011 16:56 )

jen ať uteče, lidi ho poznají a spravedlnosti učiní zadost.

gevi ( 1. prosince 2011 16:54 )

Nojo, tak to aby ho pustili. Vždyť on je chudák nemocný. A co pozůstalí po těch zavražděných? Ti mají být v pohodě a tak ňák se s tou ztrátou mají vyrovnat?

Zobrazit celou diskusi