Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Masový vrah Breivik tvrdí: 21 let je moc, malé děti jsem ušetřil

Autor: lm - 
29. října 2011
10:04

Den 22. červenec se zapsal jako tragický den do norských dějin. Anders Breivik (32) si ho vybral k uskutečnění svého krvavého plánu. Bombou v autě odstaveném ve vládní čtvrti v Oslu zavraždil 8 lidí, dalších 69 lidí zastřelil na ostrově Utoya. Proces s ním začne v dubnu. Už nyní masový vrah uvedl, že chce polehčující okolnosti.

Breivikovi právníci prohlásili, že budou žádat, aby soud přihlédl k polehčujícím okolnostem. Jejich argumentace? Breivik se k zločinu přiznal a vyšetřovatelům poskytl komplexní informace o svém skutku!

"Otočíme každý kámen, pokud to bude přínosem pro vyšetřování," vyjádřil se Geir Lippestad, jeden s Breivikových právníků. Zároveň se nebojí dodávat až absurdní důvody ke zmírnění trestu. Breivik údajně na ostrově ušetřil malé děti a dvakrát po telefonu nabídl policii masakr ukončit.

Zabijákovi hrozí maximálně 21 let ve vězení. A tomu se snaží jeho právníci zabránit. Dle dalšího jejich prohlášení není Breivik trestně odpovědný za své činy. Neboť sám sebe viděl ve válce proti multikulturnímu systému a chtěl zastavit islámskou imigraci do Evropy.

gevi ( 30. října 2011 08:08 )

No jo, ale o tom jsem nepsal. Muška napsala, že krize je vykonstruovaná. Já jsem se ptal, kdo ji vykonstruoval a za jakým cílem. Jistě, za sto let bude jiný svět, než je nyní. Při rozvoji moderních technologií si těžko umíme představit jaký. Ale princip civilizace si myslím, že zůstane stejný. Ten, kdo vydělává na této krizi jistě nemá zájem, aby se zhroutila tato forma civilizace, protože by ze svých zisků nic neměl. Ano, mnoho lidí na krizi vydělá, ale tuto krizi nevykonstruovali. Ta vznikla spontánně jako výsledek chybného hospodaření bank a globalizace.

Shelby16 ( 30. října 2011 01:17 )

To si snad dělá pr*el ten Breivik ! Za to co udělal by měl dostat spíš 210 let jako v Americe a za dobré chování ve 105 letech bych ho teprve pustila...

ermino ( 29. října 2011 22:33 )

21 let za to, co spáchal je málo a nic na tom nemění fakt, že horší masoví vrazi jsou bez trestu.

e.44 ( 29. října 2011 22:29 )

Ty jsi vážně na hlavu. Je nesmysl, že když mě jiný způsob nenapadá, že ten Breivikův schvaluji. A koukám, že z tebe taky žádný v současnosti použitelný způsob nevypad. Příklady z minulosti jsou sice pěkné, ale k čemu jsou, když žádný Gándhí, ani nikdo jemu podobný , zrovna neni po ruce, když ho svět potřebuje.

e.44 ( 29. října 2011 22:22 )

Koukám, že na tebe je moc náročný, abys pochopil taktiku radikálních muslimů a skutečné nebezpečí, které představuje. Oni nikomu nic nediktují ani nevnucují ze svého území. Oni se rozlejzají po celém světě a po kouskách se snažej ho přizpůsobit sobě a budou to dělat tak dlouho dokud nebudou všude v potřebné síle a pak už jim nic v ničem nebude bránit ...

Zobrazit celou diskusi