Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

FBI ukázala video, jak pracovala ruská sexy špionka Anna

Video se připravuje ...
Autor: INT, ljš, šim - 
1. listopadu 2011
14:51

Před více než rokem vzbudila sexy krasavice Anna Chapman rozruch, když americká FBI odhalila její špionážní aktivity a vyhostila ji ze země zpátky do Ruska, odkud pochází. Nyní Američané zveřejnili video ze sledování krásné agentky, které ji zachycuje, jak předává informace jednomu z Rusů.

Video bylo pořízeno v kavárně v centru New Yorku jen den předtím, než byla Anna zadržena a následně deportována. Chapman se setkala s mužem, jenž se vydával za zaměstnance ruského konzulátu, ve skutečnosti to byl ovšem tajný agent FBI.

Chapman, z níž se po odhalení případu stala doslova přes noc celebrita, přišla na schůzku maskována pouze slunečními brýlemi. Džíny, bílé tričko, nevýrazné a nenápadné vzezření.

Další záznam zachycuje, jak jinému muži předává falešný pas a jiné doklady. "Jste si jistý, že nás nikdo nesleduje?" ptala se Chapman muže.

FBI skupinu kolem Chapman sledovala pod krycím názvem Duchařské historky. Ze záznamů a dokumentů, které FBI zveřejnila, vyplývá, že ruští špióni využívali pro svou práci nejmodernější technologie, ale například také techniku neviditelného inkoustu.

Zadání z Moskvy bylo jasné: Infiltrovat do americké společnosti co možná nejhlouběji, udržovat kontakty s akademiky, politiky, podnikateli, vládními představiteli i finančníky.

Jak se nyní ukázalo, federální úřady sledovaly ruské špióny po desetiletí. Mají evidenci jejich rodinných příslušníků, existují fotografie dětí, špiony sledovali při nákupech a jiných běžných činnostech.

Chapman Rusům donášela čtyři roky. Kryla se tím, že zprostředkovávala bohatým Rusům žijícím v Americe prodej nemovitostí. Dostávala se tak do styku s významnými lidmi.

Na konci června byla odhalena americkou tajnou službou a po pár dnech spolu s dalšími devíti ruským špióny žijícími ve Spojených státech poslána do Ruska, které na oplátku poslalo čtyři americké špióny, které odhalilo.

popocatepetl ( 1. listopadu 2011 19:57 )

Špioni v článku používali rádoby neviditelný inkoust, Vjačeslav používá rádoby neviditelné pero ... a rádoby neviditelnou ruku trhu.

Zobrazit celou diskusi