Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kaddáfí vteřiny před smrtí: Potřebujeme ho živého, křičeli rebelové a vláčeli ho pouští

Autor: zuf - 
21. října 2011
14:11

Zubožený, zakrvácený a na pokraji sil: tak je vidět bývalý libyjský diktátor Kaddáfí na videonahrávce, kterou zveřejnily arabské televizní stanice. Zachycuje poslední chvíle Kaddáfího života a může přispět k odhalení, jak bývalý tyran zemřel!

Bývalý libyjský diktátor Muammar Kaddáfí je mrtvý, kolem jeho smrti ale panují nejasnosti. Zprávy o tom, jak zemřel, se liší a vzájemně si odporují. Nyní se objevilo video, které zachytilo dění krátce po zajetí Kaddáfího!

Arabské televizní stanice Al Jazeera a Al Arabia získaly amatérské záběry, na kterých je vidět zubožený Kaddáfí se zakrvácenou tváří, kterého právě zajali ozbrojenci prozatímní národní rady. Kaddáfí klopýtá na suchém pouštním písku, několik mužů jej táhne za ruce a nakonec jím mrští o zem.

Kolem něj se objevují další a další lidé, znovu ho táhnou po zemi a křičí: "Bůh je veliký!" Někteří další volají: "Nezabíjej ho, potřebujeme ho živého!" Z roztřesených záběrů se zdá, že jeden z bojovníků přiložil Kaddáfímu k hlavě pistoli, nelze ale poznat, jestli vystřelil.

Záběry by mohly pomoci k odhalení pravdy o tom, jak bývalý diktátor zemřel.  Na tom, jak probíhalo dopadení, svrženého libyjského vůdce se shodují téměř všechny dostupné zdroje. Jak ale Kaddáfí zemřel? Možností je několik:

Vykrvácel cestou do nemocnice

Podle jedné z verzí byl Kaddáfí už v době, kdy ho vytáhli, zraněn na noze a ruce. To potvrzuje i fakt, že informace o tom, že měl těžce zraněné nohy a silně krvácel, obletěly svět krátce po té, co byl zadržen. Bojovníci tvrdí, že byl následně naložen na nákladní vůz a transportován do nemocnice. Cestou však vykrvácel.

Byl zabit v přestřelce

Další série výpovědí také vychází z toho, že byl Kaddáfí z odpadního potrubí vytažen živý, i když lehce zraněný. Během transportu do nemocnice se však auto, na kterém ho převáželi, dostalo do přestřelky mezi rebely a přeživšími Kaddáfího bojovníky. Jedna ze střel pak vůdce zasáhla do hlavy a zabila ho.

Popravili ho

Jako nejpravděpodobnější se však jeví verze tvrdící, že byl bývalý vůdce Libye rebelujícími bojovníky popraven. Tuto verzi potvrzují i záběry z videa.

jakub-moravec ( 21. října 2011 23:01 )

Parmene, dávám vám 100 bodů! Tady v diskuzi ti bolševici s vygumovaným mozkem z dob totality to všechno svádí na Ameriku a NATO a že je to vše kvůli ropy.Kaddáfí byl tyran a vrah a jeho sejmutí bylo nutné,před soud jít nechtěl,šílenci se nikdy nedají chytit živí,mohl se vzdát dobrovolně a k soudu by se dostal.

jakub-moravec ( 21. října 2011 22:44 )

Palko1961,aby se to uskutečnilo co jste tady napsal,musíme vyjít do ulic jako Libyjci a necinkat s klíčí,ale se zbraněmi,když je nemáme,i s pořádnýma klackama by to šlo také. Říkáme že Libyjci jsou primitivci,ale dokázali co chtěli,zatímco my jsme jako ti inteligenti,ale raději si necháme s.r.á.t. na hlavu.

palko1961 ( 21. října 2011 21:16 )

Ty jsi chytry jak deda mraz. Z tech jmenovanych si nejvice vazim Pana prezidenta Gottwalda. Teprve v jeho dobe sehnal muj deda praci. Takovy chrchloc Veskrna mu nesaha ani po kotniky!

palko1961 ( 21. října 2011 21:11 )

V Libii bude ted po smrti Kaddafiho mozna vetsi bor.del nez v CR. Mozna ale prehanim. Ale vim na sto procent, ze stejny osud si zaslouzi Kalousek, Necas a podobna chamrad ktera nedopatrenim odpadla nejakemu skotu od pr.dele! Kaddafi skoncil jako mucednik{tak si pral]. Jenze jmenovany odpad skonci leda tak v kafilerce. Preji smrt, cele soucasne ceske vlade!

parmen ( 21. října 2011 21:06 )

kdo chce, informace si najde. Stačí poslouchat a dávat si věci do souvislostí. Nepotřebuju nic přepastovávat, mám svůj mozek.

Zobrazit celou diskusi