Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kaddáfí bude pohřben tajně! Hodí ho do moře jako Bin Ládina?

Autor: INT, ljš - 
21. října 2011
13:08

Libyjská Prozatímní národní rada plánuje, že bývalého diktátora pohřbí tajně. Přestože islámská tradice velí, že mrtvý by měl být do země uložen co nejdříve, pohřeb Kaddáfího se pravděpodobně zpozdí.

"Tělo bude na několik dní zadrženo," řekl BBC ministr pro ropný průmysl Ali Tarhouni. Islamské tradice přitom požadují, aby byl zemřelý pohřben ještě týž den nebo nejpozději v den následující po smrti. Tělo by mělo být uloženo na máry, nebo do rakve a pak spuštěno do hrobu na boku tváří k Mekce, nesmí být spáleno.

Pohřbí ho jako Bin Ládina?

Spekuluje se také o tom, že by diktátorovo tělo mohlo být pohřbeno do moře, jak tomu bylo v případě teroristy Usámy bin Ládina. Vláda tak chce zamezit tomu, aby se z Kaddáfího hrobu nestalo poutní místo. Takový pohřeb muslimská víra nezakazuje.

Už teď je jasné, že pravidlo o včasném pohřbu nebude jediné, které nebylo Kaddáfímu dopřáno. Náboženství muslimům velí, aby se k mrtvému chovali s úctou a s tělem zacházeli ohleduplně a se vší pietou. Videozáběry, na nichž je Kaddáfího mrtvola vláčena ulicemi Syrty, však mluví za vše. Pietní nejsou ani snímky z mešity v Maserátě, kde bylo Kaddáfího tělo na kusu igelitu vystaveno.

Skončí i mise NATO

Většina vlivných světových politiků se shoduje na tom, že brzy bude pohřbena i mise jednotek NATO v Libyi. "Operace se jednoznačně chýlí ke konci," potvrdil francouzský prezident Nicholas Sarkozy.

gogo ( 22. října 2011 14:19 )

Ale zde měl být proboha soud ! Srovnáváte nesrovnatelné. Zde by (snad?) nikdo Kaddafího neoslavoval.. Nebo se mýlíme ? Nebo se lidé v Lýbii měli lépe než my v Česku ??

jakub-moravec ( 22. října 2011 10:03 )

gogo,správně,tyrani a šílenci pohřeb nemají(Hitler,Musollini...)ale Stalin pohřeb měl a veliký,lidé chodili po ulici a brečeli dojetím,jak ti komouši zas.raní vtloukali lidem do hlavy,že Stalin nezemřel,ale bude žít věčně v naších srdcích, hnus!

abstinent ( 21. října 2011 19:27 )

a tak to dopdadne se všema tady přizdisráčema, co sem píšou a blijou ty blitky na druhý lidi,visersivoko,bohatypodnikatel,bara,PESANGLICKY, všechny vás vláčet ulicemi a dokopat pr d el

gogo ( 21. října 2011 18:35 )

Žádné soudy, žádné pohřby... Zlatý středověk ....

oooo. ( 21. října 2011 14:51 )

touž abys koupil pole naučil se chovat dobytek, pak ti zlato a ostatní výdobytky nebudou chybět,skromnosti jsme vás zapoměli naučit, bohužel byla chyba v nás

Zobrazit celou diskusi