Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Autobus německých turistů boural na Vyškovsku: jeden mrtvý, 10 zraněných

Nehoda autobusu
Nehoda autobusu  (Autor: Blesk - Slávka Červená)
Autor: sč, Mediafax, ČTK - 
15. srpna 2011
16:39

AKTUALIZOVÁNO: Tragická nehoda se stala u Kožušič na Vyškovsku. Srazil se tu kamion s osobním autem a autobusem, který vezl německé turisty. Hlášeno je jedenáct zraněných, z nich čtyři jsou v kritickém stavu. Řidič osobního vozu bohužel zraněním v nemocnici podlehl. Celkem záchranáři ošetřovali 23 osob.

Podle policejní mluvčí Simony Kyšnerové se řidič slovenského osobního vozu Opel Zafira pokoušel předjet autobus, ale přehlédl v protisměru jedoucí kamion. Jeho šofér už nedokázal střetu zabránit. Osobní automobil skončil po nárazu  mimo silnici, kamion dostal smyk a v protisměru se srazil s autobusem.

Podle informací Blesk.cz je mezi těžce zraněnými český řidič z kamionu a německý řidič autobusu. A dále dva další cestující. Podle ČTK museli hasiči vyprošťovat zemřelého řidičem, jeho jedeadvacetiletou spolujezdkyni a padesátiletého řidiče autobusu. Všechy vrtulník transportoval do nemocnice do Brna. Zbylých jedenáct zraněných skončilo v různých nemocnicích v kraji.

Kolem páté hodiny odpolední přijel pro cestující, kteří vyvázli bez zranění, náhradní autobus. Po celou dobu pomáhal všem účastníkům nehody přivolaný psycholog. V autobuse cestovali převážně senioři,  jedenáct z nich bylo převezeno do nemocnice v Uherském Hradišti na vyšetření.

Turisti byli na poznávacím zájezdu, z Brna mířili do Vysokých Tater. "Byl to obrovský šok, obrovská rána. Seděli jsme s manželkou hned za řidičem. Sklo z předního okna jí úplně rozpáralo ruku," řekl Blesk.cz Robert Schneider (56), jehož žena je jednou z vážně zraněných.

honza51 ( 15. srpna 2011 20:19 )

Tu vesnici znám, jezdím tudy a je to pravidlo, že někdo vždy předjíždí . Vesnice je krátká a někomu se nechce spomalovat a tak vyrazí . A jsou tam často policajti, ale kamioňáci troubí jak pošahaní, když spomalím na 50 . Teď se to mnohým stalo osudné a zbytečně. Tak spěěchal, až nedojel a tak je to skoro vždy, akorát, že to odskáčou nevinní.

ok2uds ( 15. srpna 2011 15:04 )

Tak asi řidiči neumějí jezdit!Kdyby se dodržovaly pravidla,tak se toto nemůže stávat tak často!!!Ono v těch ruchlokurzech se to ani naučit nedá!Hlavně zaplať a vypadni a třeba se zab!!

Zobrazit celou diskusi