Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Čech chtěl otevřít za letu nouzové dveře

Cestující společnosti Travel Service se za letu chtěl dostat z letadla - ilustrační foto
Cestující společnosti Travel Service se za letu chtěl dostat z letadla - ilustrační foto  (Autor: wikipedia.org)
Autor: kyc, šim - 
15. července 2011
18:01

Posádka letu společnosti Travel Service z Brna na řecký Rhodos zažila divoký let. Jeden z cestujících při něm totiž chtěl vystoupit v okamžiku, kdy letadlo bylo v jedenáctikilometrové výšce! Muž se snažil otevřít nouzový východ.

„Jeden z cestujících se měl chovat nevhodně, měl se pokusit o neoprávněnou manipulaci s nouzovým východem,“ uvedla mluvčí letecké společnosti Vlaďka Dufková.

Zároveň však upozornila na fakt, že nouzový východ je během letu blokován pojistkou, tudíž ho nelze za letu otevřít. „Bezpečnost letu a cestujících nebyla v žádném případě ohrožena,“ dodala Dufková. Cestující byl po přistání na Rhodosu předán policii.

12356 ( 16. července 2011 11:28 )

tak zrovna letet na dovolenou s blaznem bych nestala. Asi moc prijmne chvile v tom letadle cestujici nepocitovali Mne staci, ze mam neskutecny strach z letani, tohle navic, dekuji pekne

fajne ( 15. července 2011 22:45 )

Bože ty seš chytré..tady se člověk fakt pobaví..to nikdo z nás neví ty moulo!!

xperozgauce ( 15. července 2011 21:59 )

asi mu bylo špatně a potřeboval čerstvý vzduch

gevi ( 15. července 2011 19:46 )

asi jedenáct kilometrů je kritický nedostatek kyslíku (vždyť i na osmitisícovky vystupují bez kyslíku jen ti nejlepší horolezci) a je tam takových minus padesát, ale asi ještě méně, stupňů. Nemluvě o okamžité dekompresi v letadle. Blázen, jinak si to neumím vysvětlit.

Zobrazit celou diskusi