Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Soukromé letadlo s rodinou a 5 dětmi se zřítilo. Nikdo nepřežil

Autor: mivr, INT - 
12. července 2011
18:02

Obrovská rodinná tragédie se stala v Americe. Nad Alabamou se zřítilo malé soukromé letadlo, kde byli rodiče se svými pěti dětmi. Všichni zahynuli. Z rodiny se zachránila jen nejstarší dcera, která neletěla, protože byla nemocná.

Fred (†42) a Terresa (†36) Teutenbergovi vzali svých pět dětí na letecký výlet do města St. Louis v Missouri, kde žije další z Terresiných potomků Ashlei (16) se svým vlastním otcem. Fred totiž vlastnil soukromé letadélko C421.

Chtěli dívku odvézt na prázdniny zpět na Floridu, ale byla nemocná, a tak s nimi nakonec neletěla. Zachránila si tak život. Celá rodina se v sobotu nad Alabamou zřítila do lesů a zabila se. Děti byly ještě maličké - na palubě byli Emma (†2), Peyton (†4), Ellie (†6), Brendon (†9) a Will (†10).

"Děti byly skvělé a pořád se smály. Maminka byla moc milá a hodně starostlivá, nevlastní tatínek byl úžasný táta a pomáhal lidem, jak dovedl," řekla zdrcená Ashlei americkému tisku Daily News.

Našli je o den později

Podle vyšetřovatelů stroj ztratil pravý motor. Fred chtěl přistát na malém alabamském letišti ve městě Demopolis, ale už tam nedoletěl. S celou rodinou se zřítili do lesů, urvalo se křídlo a letadlo vzplálo. Všichni byli na místě mrtví. Žár z utrhnutého motoru je spálil.

Když bylo v neděli ráno objeveno místo nehody, záchranáři se k nim dostávali dlouhé hodiny. Letadlo bylo zaklíněné vzhůru nohama mezi stromy. K identifikaci osob pak museli použít infračervené kamery, jelikož těla byla spálená k nepoznání.

"Říkal jsem mu, že by si měl pořídit nové letadlo, pokud v něm chce cestovat s rodinou," řekl otec Freda. Ten mu ale prý tehdy řekl, že má oba motory nové. Bohužel byl pro rodinu Teutenbergů tento let poslední.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

valja ( 12. července 2011 23:06 )

Je opravdu ostuda, že pravidla pravopisu autorovi článku nic neříkají.

anka ( 12. července 2011 21:59 )

na to kolik musi mit jeden naletano s instructorem, jsou i v USA zakony......a vzhledem kolik lidi tam lita a kolik nestesti se stane...nevypada to jako velky problem.....navic tento pilot hlasit problem s motorem nez spadl.....proto ho odporucili na nejblizsi letiste, a malem to stihl, protoze spadl blizko.....Je to velmi smutne, kdyz dojde k takovemu to nestesti....

doktormediciny ( 12. července 2011 21:42 )

kdysi se takhle zabil jeden ze synů J.F.Kennedyho.Dle seriosních informací neměl ani nalétáno moc hodin s instruktorem, každý občan Ameriky si prostě věří

Zobrazit celou diskusi