Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Šéf Wikileaks hrozí mediálnímu magnátovi!

Assange ví, že mu teče do bot. Murdocha chce na svou stranu dostat pomocí hrozby!
Assange ví, že mu teče do bot. Murdocha chce na svou stranu dostat pomocí hrozby!  (Autor: ČTK, EPA)
Autor: ČTK, jos - 
13. ledna 2011
18:35

Spoluzakladatel serveru WikiLeaks Julian Assange má přes 500 tajných amerických diplomatických depeší. Některé se týkají mediálního magnáta Ruperta Murdocha (vlastník například The Times). Pokud se Assangemu něco stane, tak vyjde pravda o Murdochovi napovrch.

Assange to uvedl v rozhovoru s britským časopisem New Statesman, v němž také označil za hlavního nepřítele WikiLeaks Čínu a ne Spojené státy. Assange neuvedl obsah "zajišťovacích" depeší. Řekl však, že obavy z jejich zveřejnění by neměla mít jen americká vláda, ale také mediální magnát Rupert Murdoch a jeho společnost News Corp.

"Existuje 504 amerických diplomatických depeší o jedné televizní stanici a existují dokumenty Murdochovi a News Corp," řekl. "Pokud se něco stane mně nebo WikiLeaks, 'zajišťovací'depeše budou zveřejněny," řekl Assange.

Murdochovi patří řada novin a televizních stanicí, včetně amerických Fox News a The Wall Street Journal či britských The Times. Assange čeká v Británii na jednání soudu o vydání do Švédska, kde je vyšetřován kvůli znásilnění. Podle jeho právníků by to zvýšilo i šance na případné vydání do Spojených států, které pobouřil vydáváním důvěrných diplomatických telegramů. Snaha Washingtonu ho obžalovat by podle něj měla znepokojovat i tradiční média. "Začínají si uvědomovat, že když mohu být obviněn já, mohou být obviněni i další novináři," řekl.

gevi ( 14. ledna 2011 12:56 )

že různé typy lidí v představách zařazuju do rolí v nějakém filmu. A tady toho chlapíka Assange bych podle typu obsadil do role nějakého záporného křiváka, ale nijak odvážného, spíše takového zákeřného křivého uhejbáka.

Zobrazit celou diskusi