Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Syn podvodníka Madoffa spáchal sebevraždu

Mark Madoff byl nalezen v sobotu oběšen ve svém domě v New Yorku
Mark Madoff byl nalezen v sobotu oběšen ve svém domě v New Yorku  (Autor: AP)
Autor: jos, ČTK - 
11. prosince 2010
17:57

Syn odsouzeného finančního podvodníka Bernarda Madoffa Mark zřejmě spáchal sebevraždu. Šestačtyřicetiletý muž byl dnes ráno místního času nalezen oběšený ve svém bytě v New Yorku.

S odvoláním na policejní zdroje o tom informovala agentura AP, motiv činu ale neuvedla.

Mark Madoff byl stejně jako jeho bratr Andrew vyšetřován kvůli podvodu, kterého se dopustil jejich otec. Žádnému ze synů ale vyšetřovatelé neprokázali, že by se podílel na zpronevěření peněz, a žádný nikdy nebyl formálně obviněn.

Mark Madoff byl nalezen v sobotu oběšen ve svém domě v New Yorku Mark Madoff byl nalezen v sobotu oběšen ve svém domě v New Yorku | AP

Dvaasedmdesátiletý Madoff připravil klienty své investiční společnosti Bernard L. Madoff Investment Securities o 65 miliard dolarů (1,15 bilionu korun). Jeho firma byla založena na základě takzvaného Ponziho schématu. Stejně fungují například pyramidové hry, lidově zvané letadlo, kdy první klienti dostávají výnosy z peněz klientů, kteří se zapojí později. Na poslední klienty už ale žádné peníze nezbývají.

Madoff podváděl své klienty desítky let. Nakonec byl v roce 2008 zatčen a loni v červnu odsouzen ke 150 letům vězení za zpronevěru a další trestné činy. Banky se nyní snaží vydražit jeho majetek, aby pokryly alespoň zlomek ze škod, které finančník způsobil.

siroky11 ( 11. prosince 2010 22:46 )

proč nezdrhnul k nám do ČR, zde by mu stát poskytl veškerou péči a mohl by pracovat jako lektor poslanců v Posl. sněmovně

Zobrazit celou diskusi