Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dražba věcí finančníka Madoffa vynesla 18 milionů

Bernie Madoff už sedí v kriminále
Bernie Madoff už sedí v kriminále  (Autor: EPA)
Autor: INT, so - 
15. listopadu 2009
16:38

Osobní věci amerického finančníka Bernieho Madoffa (71) odsouzeného za podvod na 150 let vězení a jeho manželky Ruth byly vydraženy za 18 milionů korun. Je to ale jenom zlomek peněz, o které kvůli němu lidé přišli.

Mnohem větší výtěžek se očekává v úterý, kdy budou na Floridě draženy Madoffovy lodě. Dále se pak budou prodávat také nemovitosti na Manhattanu a v Palm Beach.

Konečné sumy na sobotní dražbě často dvojnásobně překonaly vyvolávací ceny. Například za baseballovou bundu klubu New York Mets s vyšitým Madoffovým jménem na zádech, jejíž dražba začala na 12 200 korunách, kupec nakonec zaplatil 247 500 Kč.

Je pikantní, že majitelé tohoto klubu Fred Wilpon a Saul Katz patří k obětem finančníkových podvodů. Dražilo se například i 17 Madoffových náramkových hodinek značky Rolex.

Madoffův prsten absolventa Hofstraské univerzity vynesl 102 tisíc korun Madoffův prsten absolventa Hofstraské univerzity vynesl 102 tisíc korun | EPA

Madoffův prsten absolventa Hofstraské univerzity vynesl 102 tisíc korun

Madoff byl odsouzen za zpronevěru asi 1,17 bilionu Kč. Provozoval takzvané Ponziho schéma, které funguje na principu pyramidových her, v České republice známých také jako letadlo.

standad ( 15. listopadu 2009 19:34 )

Tak dlouho se chodí pro vodu,až se přinese mýdlo a už se veze.

Zobrazit celou diskusi