Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pohřeb Valka (†57): Hrobku si sám koupil

Autor: INT, dis, apk - 
16. listopadu 2010
05:36

Když si před třemi lety kupoval hrobku v Ružinově, ani ve snu ho nenapadlo, že v ní tak brzy spočine. Dnes to je přesně osm dní, co neznámý vrah chladnokrevně zastřelil slovenského elitního právníka a bývalého federálního předsedu Ernesta Valka (†57). V devět ráno se s ním rozloučí veřejnost, o půl třetí odpoledne rodina. Očekává se, že Valkovi přijdou dát poslední sbohem stovky lidí.

Slovensko se dnes loučí se zavražděným advokátem Ernestem Valkem (†57). Veřejný pohřeb, kterého se zúčastní také slovenští politici, se koná v prostorách Zrcadlové síně Primaciálního paláce v Bratislavě. Obřad začíná v devět hodin ráno, končí o půl jedenácté. Poté se uskuteční na martinském hřbitově soukromý obřad pouze pro členy rodiny. Blesk.cz připravuje z pohřbu zavražděného exposlance Online přenos.

Nebezpečný byznys

I přesto, že od Valkovy vraždy uplynul už více než týden, visí nad tímto incidentem stále mnoho otazníků. Slovenská média však spekulují o tom, že za zabitím elitního advokáta stojí především aféra Duckého směnek.

Podle dalších spekulací se mohli Valkovi mstít i lidé z poměrně vzdálené minulosti. Na to už v souvislosti s vraždou Valka upozornilo i předsednictvo Slovenské advokátní komory.

Žádal o ochranku

To vydalo oficiální stanovisko, v němž upozorňuje na nezbytné zachování bezpečnosti právníků, kteří cítí ohrožení. Stejně tak tomu bylo i u Valka, který pracoval na kontroverzních a medializovaných kauzách, a už v minulosti žádal o ochranku.

Právníka zabil 8. listopadu večer v jeho rodinné vile neznámý pachatel výstřelem do srdce a do hlavy. Jeho tělo našla o dvě a půl hodiny později jeho exmanželka s dcerou Janou (25).


delavar ( 16. listopadu 2010 07:44 )

Nie je nad to,keď je človek pripravený.Aj ja som si kúpil zimné gumy-a teraz akoby som našiel. Rodinná hrobka je dobrá vec.Raz som bol na jednom cintoríne,keď sa zrazu posunula náhrobná doska vyšli z nej dvaja manželia.Keď videli môj prekvapený výraz,povedali:Ideme na dovolenku a dali sme deti k našim....

Zobrazit celou diskusi