Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vrah Ernesta Valka: Napálil ho trikem s acetonem?!

Autor: Čas.sk, ap - 
13. listopadu 2010
06:26

Zavražděný exposlanec a právník Ernest Valko (†57) měl těsně před smrtí telefonovat s kolegyní z firmy Valko & Partners a stěžoval si jí na zápach acetonu. Chtěl snad vrah přimět Valka otevřít okno? Nebo mělo použití acetonu překrýt pachové stopy po hrůzném činu? Ať tak či onak, trik s acetonem je dalším důkazem, že vraždu spáchal profesionál, tvrdí bezpečnostní analytici.

Zastřelený Ernest Valko měl krátce před svou smrtí telefonovat v 18:47 hodin své kolegyni z kanceláře. Ta tak byla pravděpodobně poslední osobou, která s prominentním právníkem mluvila. Dostala se chemická látka do vily proto, aby po vraždě zmátla policejní psy, nebo proto, aby advokát kvůli zápachu otevřel prosklená okna či dveře a nechtěně tak pustil svého vraha do zabezpečeného domu?

Použití triku svědčí o nájemné vraždě

Policie na vyšetřování uvalila informační embargo. Na veřejnost však pronikla informace, že zavražděný Valko krátce po činu mluvil se svou kolegyní z práce a stěžoval si jí na zápach acetonu.

Pokud skutečně šlo o past, pak má vykonání vraždy všechny prvky nájemné práce profesionála. O tom nepochybuje ani Valkova dcera. "Určitě to souviselo s jeho prací. S čím jiným," odpověděla zhroucená Valková, krátce poté, co našla otcovo tělo v kaluži krve.

Zastřelil ho venku?

Použití acetonu mohl vrah využít k vylákání Valka mimo jeho zabezpečený dům. První lidskou reakcí je totiž otevřít okno nebo dveře. A tak mohl nechtíc pustit svého vraha dovnitř. Vyloučené ale není ani to, že vrah Valka zavraždil před domem a potom jeho tělo vtáhl dovnitř.

Druhou možností je, že aceton vrah použil pro překrytí pachových stop. "Tam už pes nic nenajde," reagoval na zprávu o použití acetonu bezpečnostní analytik Milan Žitný.

derek ( 20. listopadu 2010 18:32 )

že Ernest jako právník někoho nasr.. . Jen další mrtvej právník . Jsou to zbyteční lidé.

brekekesalami ( 20. listopadu 2010 12:44 )

Díky milý Blesku, že zveřejnuješ tipy, jak správně provést trestný čin. Aspoň to další lumpové můžou někdy využít. Jen tak dál, příště by to mohl být rovnou manuál, jak provést vraždu tak, aby nikdo nenašel pachatele. Bezva

dobrotka ( 16. listopadu 2010 12:50 )

prestan napadat pozorne ctenare a sama cti poradne! Tady je zkopirovana inkriminovana veta: - Na veřejnost však pronikla informace, že zavražděný Valko krátce po činu mluvil se svou kolegyní z práce a stěžoval si jí na zápach acetonu.

jirkaplacek ( 13. listopadu 2010 10:30 )

MOJE ŘEČ !

odol ( 13. listopadu 2010 08:13 )

Acetón je cítiť aj vtedy,keď má niekto cukrovku.No ja si myslím,keby som riešil tento prípad,že by som viac cítil zemný plyn.Na Slovensku už jeden pán čo riešil veci okolo plynu padol pod guľkami vraha.Kto u nás rieši niečo s plynom,môže mať smolu.Preto sa aj plyn pre uživateľov takzvane farbí typickým pachom aby ho ucítil aj laik.Je dobré sa vyhnúť plynu na Slovensku.Zabíja.

Zobrazit celou diskusi