Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Motol žaluje cizince, který mu nezaplatil za ošetření

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Martin Mithofer)
Autor: ČTK, mivr - 
10. listopadu 2010
21:00

Neuvěřitelné. Moldavec letos na jaře vlezl na nejznámější českou sochu, svatého Václava na Václavskám náměstí, čímž pobuřoval a rušil veřejnost. Ze sochy spadl a tak byl ošetřen v pražské motolské nemocnici. Léčba stála 129.000 korun, ale nemocnice ještě neviděla ani korunu. A polcie ho také nepotrestala. Teď se ale vedení nemocnice naštvalo a cizince zažalovalo.

Nemocnice je ale skeptická, že by se jí podařilo vydané peníze získat. Navíc není jasné, zda se cizinec ještě zdržuje v Česku.

Podle policie byl muž v době nehody opilý. Po pádu ze sochy utrpěl vícečetné zlomeniny a záchranná služba jej tehdy převezla právě do motolské nemocnice. Kvůli zraněním se musel podrobit operaci, v nemocnici strávil několik týdnů. Nebyl však pojištěn a za léčbu odmítá zaplatit.

Peníze asi stejně nedostanou

"Zatím nezaplatil ani korunu, jde tedy o nedobytnou pohledávku, která byla předána našemu právnímu oddělení," řekla televizi Nova mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová.

Po žalobě obvykle následuje exekuce, nemocnice ale většinou bohužel moc úspěšné nejsou. "Šance, že by se nám peníze vrátily, jsou opravdu v těchto případech velmi minimální," přiznala Jurinová.

Policie případ tenkrát vyhodnotila jako přestupek proti veřejnému pořádku, ani tímto způsobem muž ale potrestán nebyl.

9030 ( 13. listopadu 2010 00:37 )

Nutolská FN je rychlá jak blesk. Syn byl údajně v roce 2008 ošetřen na pohotovosti.( Neví o tom). A ůdajně nezaplatil 90,- Kč regulační poplatek.(proč by to delal )Teď nu přišel nánrh na platební rozkaz od soudu na 5 100,-Kč.

miroslav ( 11. listopadu 2010 03:28 )

HNUS-HNUS-HNUS-co je od Prahy na východ je špatně-Miro

aiolos ( 10. listopadu 2010 22:44 )

jednoduse... at maji cizinci povinost mit pojisteni a kdyz ne sup je za hranice a zdravtnictvi na tom bude hned o neco lip

Zobrazit celou diskusi