Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pod osobním autem vybuchla bomba: Pomsta podnikateli?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, mivr - 
8. listopadu 2010
19:34

Zatím neznámá výbušnina explodovala v pondělí pod osobním autem jedné ženy na Plzeňsku. Výbuch naštěstí nikoho nezranil, škoda na autě je předběžně odhadnutá na deset tisíc korun. Motiv zatím není znám, plzeňští policisté ale přemýšlí i nad možností, že se chtěl někdo pomstít manželovi řidičky, který podniká.

V obci Dnešice na jižním Plzeňsku v pondělí ráno vybuchla pod osobním autem bomba. "Okolnosti a motiv činu policie vyšetřuje," sdělila místní policejní mluvčí Hana Jehlíková. Na místo ihned dorazili kriminalisté i pyrotechnici.

Podle posledních informací byla výbušnina umístěná u levého zadního kola osobního auta Škoda Yeti. Když majitelka nastoupila do vozu, nastartovala a začala couvat, nálož explodovala. Ženě se jen zázrakem nic závažného nestalo.

Kdo a proč tam bombu dal? Polcie případ zatím vyšetřuje, jednou z doměnek je ale i to, že manžel, se kterým ale žena už nežije, by mohl mít nějaký problém v podnikání ve stavebnictví a že se mu třeba chtěl někdo pomstít. Zvláštní je i to, že přijel na místo činu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi