Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Teroristé chtěli použít psy jako bombu

Ilustrační foto: Teroristé ve svých plánech počítají i se zneužitím zvířat
 (Autor: wikipedia.cz)
Autor: INT, ap - 
6. listopadu 2010
08:45

Teroristická síť Al Kajda, chtěla použít psy k odpálení amerických nákladních letadel. Dva buldoci, kterým zavedli do žaludku výbušnou směs a detonátor, se ale nedostali na jejich palubu. Výbušná směs je předtím otrávila.

Dva buldoci, nacpaní výbušnými látkami a detonátorem, byli odhaleni americkými úřady na bagdádském letišti. Bomby měly explodovat během letu do Los Angeles. Celá událost se stala již před dvěma lety, ale úřady se ji snažily utajit z obav před pokusy o napodobení celé akce.

Psi se látkou otrávili

Podle expertů na terorismus bylo štěstí, že teroristé při svém pokusu o bombový útok neodhadli množství výbušniny a buldoci se látkou otrávili dřív, než se stihli na palubu letadel dostat.

Událost vyšla najevo až nyní, v souvislosti s nedávnou snahou teroristů zaútočit pomocí bomb maskovaných jako výplně tiskáren. Jednu z těchto zásilek se podařilo podle úřadů zneškodnit pouze sedmnáct minut před výbuchem.

Nechutné zneužívání zvířat

Odborníci na terorismus nyní tvrdí, že teroristé se snaží být při svých útocích čím dál více vynalézavější. Podle nich totiž nemají sílu v současné době zaútočit klasickým způsobem a tak se nebudou do budoucna štítit použít jakýchkoliv prostředků.

Útoky pomocí nevinných zvířat přitom nejsou žádnou novinkou. Snaha využít psy jako dopravní prostředek pro bomby se objevila už během první světové války. V sedmdesátých letech se pak objevily armádní pokusy s delfíny, kteří se měli s výbušninou přiblížit k nepřátelské lodi a explozí ji poslat ke dnu.

587587 ( 6. listopadu 2010 10:53 )

Doufám, že se to těm ***ům vrátí i s úroky !

Zobrazit celou diskusi