Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Svišť, který žije na asfaltové silnici

Autor: INT, vk - 
18. dubna 2010
05:00

Z asfaltu mu vykukuje jen hlavička, která se zvědavě rozhlíží na všechny strany. A nutno podotknout, že kuráž chlupáči  rozhodně nechybí. Jedná se o sviště žlutobřichého, kterého zvěčnil americký fotograf Zach Clothier během svých toulek po Montaně.

Clothier se procházel s fotoaparátem po krajině, když tu najednou zůstal zkoprněle stát. „Zpočátku jsem vůbec nechtěl věřit vlastním očím,“ popisuje své první dojmy z nevšedního zážitku Clothier. S úžasem sledoval, jak se hlavička sviště objevuje na silnici, aby za pár vteřin zase zmizela.

„Byl jsem od něj docela daleko, takže jsem zjistil až později, že si udělal stanoviště v díře, která se nacházela přímo uprostřed silnice,“ vypráví fotograf, kterému chvíli vrtalo hlavou, jak je možné, že projíždějící auta sviště nezranila.

Sviť fotografa mile překvapil

„Věděl jsem, že to není žádný David Copperfield, ale že má takovouto skrýš, jsem zpočátku vůbec netušil,“ dodává se smíchem.

Neohrožený svišť si totiž udělal tunel přímo pod silnicí. Jediné minus ve »vyprojektování« jeho domova byl ten, že si východ vystavěl přímo ve vozovce…

e.44 ( 18. dubna 2010 14:30 )

chudáček maličký... ...plyšáček, jako lišáček ušáček

Zobrazit celou diskusi