Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Britka trpí alergií na víno

Víno jako lék?
Víno jako lék?  (Autor: Pavel Zábrodský)
Autor: Famous - 
8. září 2008
10:35

Someliérka z ní nebude, s tím už se smířila, horší je ale fakt, že nemůže na skleničku ani se svým přítelem. Devatenáctiletá Leah Miller má totiž alergii!

Studentka je alergická na esence obsažené v tolik oblíbeném révovém nápoji. Kdykoli si k vínu jen přičichne, začne pšikat tak mocně, že to málem rozbíjí skleněné tabulky v oknech.

A pokud jde na rande s chlapcem, působí její záchvat dost nespolečensky. Pokud však dotyčný přečká její hlasité pšikání, má alespoň jistotu, že jí dotyčný jen tak neuteče.

"Je to noční můra, protože když jsem venku s přáteli, můžu se tomu většinou snadno vyhnout, ale teď jsem potkala novou skupinu lidí," uvedla studentka prvního ročníku na Portsmouth University.

"Je to neskutečně trapné, zvláště, když jsou kolem kluci, protože to zabije každou konverzaci. To pšikání není takové nenápadné nebo mírné, je to velmi hlasité a slyší mě úplně každý," vysvětluje devatenáctiletá Leah.

Alergie na víno přišla náhle a nenápadně. Millerová si tu a tam skleničku dopřála, jednou ji ale po nasání vůně zašimralo v nose. Příště už z toho byl záchvat.

Podle britských alergologů se nesnášenlivost vůči vínu projevuje různě, případ Leah Millerové je však velmi vzácný.