Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Za honorář posilovnu!

Autor: Pavel Ryšlink - 
2. listopadu 2005
05:01

V pořadu Výměna manželek vypadala domácnost paní Eriky jako reklama na špínu. Za padesátitisícovou odměnu si ale Erika místo mycích prostředků pořídila posilovací stroj.

Pokud by televizní obrazovka přenášela vzduch, otevřelo by v pondělí více než dva milióny diváků reality show Výměna manželek okna! Jako reklama na špínu totiž vypadala domácnost paní Eriky z Olomouce. Po šokujícím utrpení fenky Aury tak tvůrci pořadu naservírovali divákům další dávku emocí. Pokud si ovšem někdo myslel, že si Erika nakoupila za honorář hrnce na jídlo, čisticí prostředky nebo hadr na podlahu, tak se mýlil. "Koupili jsme si posilovací stroj, protože byl levný," přiznala Blesku Erika, jak naložila s padesátitisícovým honorářem. A za co utratí zbylé peníze? Chce si pronajmout stánek na olomouckém náměstí a zpříjemnit tak předvánoční atmosféru v hanácké metropoli. Zatím ovšem tají, jaké zboží bude ze svého "útulného" bytečku dovážet zákazníkům. Vánoční pečivo, nebo doběla naškrobené dečky? Asi ne!


Kvůli rodině hodinu ostudy vydržím! Jak to vypadá ve dvou domácnostech po odvysílání reality show "A opravdu musím do školy? A neznáš v tom případě nějakého šikovného plastického chirurga?" ptala se po zhlédnutí posledního dílu reality show Výměna manželek Eriky Balážové (34) dcera Anička (15). Žena, žijící se čtyřmi dětmi a přítelem v centru Olomouce, je však nad věcí. "Klidně bych do toho šla znovu. Kvůli rodině hodinu ostudy bez problémů vydržím," řekla vyměněná manželka Blesku. Život jí prý reality show zatím nijak nezměnila. "Ta změna, doufám, teprve přijde," míní Erika Balážová. Účast v projektu TV Nova bere za dobrý start ke splnění rodinného životního snu. "Chtěli bychom si otevřít vlastní hospůdku s diskotékou," prozradila Balážová. Padesát tisíc korun, které za natáčení dostala, prý proto neutratila, ale rozhodla se je investovat. "Koupili jsme si jen posilovací stroj, abychom se udržovali v kondici. Nebyl drahý. Za ostatní peníze jsme si pronajali stánek na vánočních trzích v centru Olomouce. Teď ještě děláme brigádu, abychom měli na zboží," prozradila podnikavá žena. K faktu, že byla v reality show vylíčena jako nepořádnice, konstatovala: "Není to tak, jak to bylo odvysíláno. Ti, co nás znají, to ví. A jestli si dva milióny lidí myslí, že je u nás nepořádek, je mi to jedno. Je to můj nepořádek a já jsem na něj pyšná. Pro mě je důležitější uživit rodinu a ve volném čase, kterého není mnoho, se dětem věnovat jinak než furt lítat s hadrem a se smetákem." (Když jsme bez ohlášení včera ráno Eriku Balážovou navštívili, bylo ve skromně zařízeném starém bytě uklizeno - pozn. red.) "Měla jsem kdysi krásný a zařízený byt, ale bývalý manžel mě o vše připravil. Nikdo nemá právo mě soudit, kdo nezažil co to je, ocitnout se se čtyřmi dětmi na ulici. To co mám, je takové, jaké je, ale je to moje! A věřím, že díky té show bude brzo líp. Strašně moc si přeju, aby nám to, co jsme si naplánovali, vyšlo. Když už ostuda v televizi, tak ať z toho něco je. A kdyby byla možnost jít zase do něčeho podobného, co by nám mohlo pomoct a rodina by neprotestovala, zase bych do toho šla," tvrdí rozhodně Erika Balážová.
Ze studentky přes noc celebritou Slavnou se pro své sousedy stala doslova přes noc studentka Zdravotně sociální fakulty na Jihočeské univerzitě Lucie Dudková (24), která byla druhou z hlavních aktérek pondělní "Výměny manželek". Na zkušenost, kterou v náhradní rodině prožila, ale nevzpomíná právě s nadšením! V době, kdy se Lucie rozhodla jít do reality show Výměna manželek, byl její přítel, nynější manžel, na tříměsíčním kursu. Odměna 50 tisíc korun podle Lucie impulsem rozhodně nebyla. Vlastně o ní prý ani nevěděli. Nakonec ale přišla samozřejmě vhod. "Pořídili jsme si nový obývák a samozřejmě také nějaké hračky pro syna Tadeáška (1,5)," říká. Hlavním důvodem, proč se Lucie do soutěže přihlásila, byla zkrátka touha na chvíli změnit prostředí. "Mně už všechno padalo přes hlavu. Říkala jsem si, že vypadnout těch deset dní by bylo úplně ideální," vzpomíná Lucie. To ovšem ale zdaleka nevěděla, co ji čeká! Místo zábavy a odpočinku doslova galeje! Drhnutí celého bytu, jedna pračka špinavého prádla za druhou! To zaplnilo každý z deseti dnů, kdy si zkoušela život s jinou rodinou. Jinak by v podmínkách, ve kterých žije paní Erika se svými dětmi a přítelem, podle vlastních slov nevydržela. "Připadalo mi hrozný, jak oni nedokázali pochopit, že tam ten bordel mají. Mysleli si, že na sebe chci jen upozornit. Nechápu paní Eriku, že tak může žít," kroutí hlavou Lucie. Přiznává, že když uviděla domácnost paní Eriky, měla strach i o Tadeáška. "Věděla jsem ale, že televizní štáb je tam celou dobu a také manžel byl z těch 10 dní půlku doma," říká Dudková. Na návrat domů vzpomíná Lucie dodnes. Tadeáš čekal na maminku na houpačkách. "Když jsme ho uložili, vrhla jsem se na úklid pro změnu ve své vlastní domácnosti. Svlékla a vyvařila jsem povlečení, vyčistila linku, vanu i sporák. Myslím, že se tady během těch deseti dnů moc neuklízelo," říká Lucie, která hned první večer uvařila manželovi teplou večeři, a to kuřecí plátky s nivou.