Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Se sladkými modely Eliška (18) nadchla celý svět!

Autor: jp - 
12. října 2012
09:05

Česko se může pochlubit nejlepšími uměleckými cukráři na světě. Z letošní olympiády mistrů v tomto oboru v německém Erfurtu přivezla rovnou dvě zlaté medaile Eliška Nýdrlová (18) ze Střední školy gastronomie a služeb v Nové Pace.

„To vítězství bylo absolutně nečekané. Přála jsem si aspoň bronz, ale že to bude zlato a za oba exponáty, se kterými jsem soutěžila, v to jsem nedoufala,“ řekla studentka třetího ročníku cukrářského oboru. „Už od čtvrté třídy mám ráda malování a modelování, a v umělecké cukrařině jsem se našla,“ přiznala Eliška.

Nadaná studentka cukrářského oboru šla do mezinárodního klání s vymodelovanou kompozicí zámku a postaviček na motivy její oblíbené animované tvorby Walta Disneye. Do detailu ztvárněný exponát, na který padlo přes 30 kilo čokoládové a cukrové modelovací hmoty, zabral Elišce asi 50 hodin práce. Druhým želízkem v ohni, které porotci rovněž ocenili zlatou medailí, byl rozsáhlý přes metr dlouhý model, ztvárňující dřívější život v Egyptě. Jako dominantu kompozice zvolila studentka samozřejmě pyramidu a mezi postavičkami nemohl chybět faraon.

V cukrářských kláních bodovala novopacká střední škola i v předchozích letech. Jednu zlatou medaili získala na olympiádě před čtyřmi roky. Ve světovém poháru v roce 2010 vybojovali studenti stříbro a bronz.

modavivien ( 12. října 2012 14:43 )

to máme,úžasné

mopr6 ( 12. října 2012 13:03 )

Máme to šikovné lidi ...

Zobrazit celou diskusi