Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Našli Stalinovu dceru!

Autor: INT, shp - 
15. dubna 2010
05:00

Její otec byl jedním z nejkrutějších diktátorů lidské historie a připravil o život miliony Rusů. Dcera Josifa Stalina Světlana Allilujeva (84) pak před svou minulostí utíkala celý život.

V neděli bude mít premiéru neobyčejný dokument o ní. Po jeho dokončení před třemi lety Světlana zmizela a nikdo o ní od té doby neslyšel.…

Jediná dcera Stalina žila posledních 20 let v americkém Wisconsinu. Tam často měnila bydliště, až skončila v domově důchodců poblíž města Madison. Právě zde ji nalezla dokumentaristka Lana Parshina. Světlana, která si nechala změnit jméno na Lana Peters, jí poskytla neocenitelný rozhovor, který může být také její poslední. Po jeho natočení se totiž opět přestěhovala a změnila si telefonní číslo.

„Lidé říkají: Stalinova dcera, Stalinova dcera, jako by to znamenalo, že chodím s puškou a střílím Američany,“ říká Světlana, která se před svou minulostí skrývala i ve Velké Británii. „Nebo naopak tvrdí: Přišla sem, je americký občan,“ dodává. „Ne, nejsem ani jedno. Jsem někde na pomezí. Je to něco, co lidé nikdy nepochopí,“ uzavírá žena, o které již tři roky nikdo neslyšel. Nikdo ani neví, jestli je stále naživu…

anelam ( 20. dubna 2010 07:39 )

Jsou horší svině,co všude pustí!!!!Ona za to nemůže komu se narodila,každé dítě které se narodí komukoli oplakáváte-ona taky byla dítě ne?Chtěla bych vás vidět v její situaci.

reks ( 18. dubna 2010 18:49 )

Jak to výš, ty jsi ji znala?

mandat ( 16. dubna 2010 06:43 )

Jeji matka byla sekretarkou LENINA.Stalin na ni skocil,kdyz ji bylo 17 let.

Zobrazit celou diskusi