Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Delfín Winter (4) a Maja (32) mají stejný osud: Život s protézou

Nerozdělitelná dvojice: Oba si vzájemně pomáhají a dodávají si sílu. Byla to právě Maja, kdo učil delfína znovu plavat.
Nerozdělitelná dvojice: Oba si vzájemně pomáhají a dodávají si sílu. Byla to právě Maja, kdo učil delfína znovu plavat.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, vk - 
23. března 2010
05:00

Spojuje je nejenom láska k vodě, ale mají i podobný osud. Čtyřletý delfín Winter a Maja Kazacic (32) mají oba protézy.

Delfín přišel o ploutev v roce 2006, když se chytil do pasti nalíčené na kraby, Maja během občanské války v Jugoslávii. Oba dva si vzájemně pomáhají. Když záchranáři delfína našli a ošetřili, pohyb ve vodě bez ocasní ploutve mu dělal velké problémy. Proto se lékaři rozhodli, že mu vytvoří umělý ocas.

A byla to právě Maja, kdo ho učil znovu plavat. Do mořského akvária na Floridě se na ně chodí pravidelně dívat návštěvníci. Svým osudem si získali jejich srdce.

Zaměstnanci parku se také rozhodli, že zpřístupní návštěvy k Winterovi pro lidi s amputovanými končetninami. A tento nápad má velký úspěch.

 Winter se se svou náhradní ploutví už sžil. O vlastní přišel v roce 2006, kdy se chytil do pasti na kraby. Winter se se svou náhradní ploutví už sžil. O vlastní přišel v roce 2006, kdy se chytil do pasti na kraby. | Profimedia.cz

nemocna ( 11. dubna 2014 23:06 )

SKVĚLÉÉÉ úžasné zrovna jsem dokoukala s manželem na film o tomto delfínu, radostí jsme až plakali a hned jsem šla na internet jej vyhledat, nebýt filmu nikdy by se spousta lidí nedozvěděla co udělali v této záchranné stanici pro záchranu delfína který přišel o ocas, nechali udělat protézu aby mohl opět plavat a dovádět ve vodě, je to úžasné že někteří lidé tak zvířatům pomáhají, moc jim děkuji a přeji delfínovi i jeho ošetřovatelce spoustu krásných společných chvil, co nejdelší život delfínu a spoustu ryb které miluje

Zobrazit celou diskusi