Zabila ho sklenice chilli papriček

Na světě existuje několik stovek odrůd chilli papriček, které se liší svou ostrostí. Ty s nejvyšší pálivostí mohou být životu nebezpečné.
Na neuvážený experiment s nimi doplatil anglický amatérský kuchař Andrew Lee. Mezi jeho oblíbená jídla patřila vždy extrémně ostrá chilli omáčka, malé papričky nejpálivějších odrůd světa dával třiatřicetiletý řidič do téměř každého pokrmu. Když se vsadil s kamarádem, že sní sklenici extrémně pálivých plodů, netušil, že jeho tělo nápor nevydrží a podlehne infarktu.
Lee se vsadil s bratrem své přítelkyně a z rajčat a červených chilli papriček ze zahrádky svého otce uvařil extra pálivou omáčku. Po pozření si však sám kuchař stěžoval na bolesti a zažívací potíže. Mrtvého ho našla jeho přítelkyně u něj doma. Podle všeho utrpěl srdeční infarkt při spánku.
Pitevní zpráva uvádí, že je smrt podivnou souhrou náhod, neboť Lee byl v perfektním zdravotním stavu. To potvrdila také lékařská zpráva z vyšetření, které podstoupil kvůli zaměstnání krátce před sázkou.