Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nemocná Tymošenková ukazuje modřiny: Takhle mě zbili bachaři!

Autor: ČTK, oj - 
27. dubna 2012
17:23

Ukrajinská expremiérka Julija Tymošenková tvrdí, že ji zbili bachaři. Jako důkaz ukazuje na fotografiích modřiny. Na protest zahájila hladovku.

V Německu mezitím šéf berlínské kliniky Charité podle agentury DPA vyjádřil pochybnosti, že se bývalé ministerské předsedkyni dostane na Ukrajině náležitá péče.

Tymošenková je kvůli problémům s vyhřezlou plotýnkou prakticky upoutána na lůžko, na jejím stavu se podepsal také stres. "Máme důvod paní Tymošenkovou brzy ještě jednou navštívit," řekl Karl Max Einhäupl, který stojí v čele berlínské kliniky Charité. Dodal, že kvůli zmíněné hladovce je další vyšetření důležité a že Charité je připravena expremiérku hospitalizovat.

Einhäupl, který nedávno Tymošenkovou vyšetřoval, tehdy charkovskou železniční nemocnici pochválil za kvalitu lékařské péče. Nyní ale podle AP řekl, že je "extrémně skeptický" k zotavení Tymošenkové a že charkovská nemocnice nemá potřebné zkušenosti. "Apeluji na ukrajinského prezidenta, aby jí z humanitárních důvodů nechal odcestovat za léčením do zahraničí," řekl Einhäupl.

Za propuštění expremiérky bojuje také opozice. V zasedacím sále parlamentu rozvinula plakát s nápisem Julija Tymošenková drží osmý den hladovku. Bývalá premiérka tak protestuje proti politickým nátlakům v zemi a fyzickému týrání, jemuž je údajně vystavena. Prý má modřiny na rukou i na břiše.

Tymošenková tvrdí, že byla o víkendu při převozu do nemocnice ze strany stráží vystavena fyzickému násilí. Poslanci Vlasti proto chtějí, aby byl případ prošetřen.

vary ( 28. dubna 2012 18:39 )

Měla dostat ještě víc *** loupeživá. Škoda, že to nejde takhle iu nás a pořádně je řezat. Nečasi, Bárty, Peaky, Vondry, Kalousky atd.

hugu ( 28. dubna 2012 12:24 )

Jak se nám blíží další proces s Tymošenkovou,bude dělat čím dál tím větší chudinku jako před odvolacím soudem. Vyhřezlou ploténku má asi málokdo.

manolla1 ( 28. dubna 2012 11:34 )

Dle mého názoru, by si bachaři, ani nikdo jiný, neměli dovolit mlátit vězně! Mně to normální nepřipadne. Jo.., pokud někdo zabije - zmrzačí dítě, nebo starého bezmocného člověka.., tak ať dostane nářez,atd. ale od spoluvězňu, nikoliv od těch, kteří jsou "autoritou, nadřízenými,atd.".., chovat by se měli rozhodně jinak - slušně! Když bachaři mlátí ženy - ať už jde o Tymošenkovou, aj. tak je něco hodně špatně! ...

zaviracispendlik ( 27. dubna 2012 23:22 )

to má plno lidí a musí fungovat v běžném životě

zaviracispendlik ( 27. dubna 2012 23:21 )

mám špatnou srážlivost krve, trombocyty špatně fungují, a nenechávám se fotit s modřinama, které mám docela dost jo holt někdo to umí prodat

Zobrazit celou diskusi