Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Máme důkazy o podílu Tymošenkové na vraždě, vzkazují Ukrajinci

Autor: Jaroslav Šimáček - 
30. května 2012
22:19

Další obvinění proti Juliji Tymošenkové už by brzy mělo spatřit světlo světa. Ukrajinská prokuratura vzkazuje, že má důkazy o přímém podílu bývalé premiérky na vraždě vlivného podnikatele. A jen čeká, až se Tymošenková zotaví ze zdravotních problémů.

Tymošenková si nyní odpykává trest 7 let za podpis nevýhodné plynové smlouvy s Ruskem. Další obvinění se pak týká daňových podvodů při řízení společnosti Jednotné energetické systémy Ukrajiny (JESU).

Expremiérka všechna obvinění odmítá a označuje je za politický útok režimu. Na ukrajinskou političku, která se v současnosti zotavuje ze zdravotních problémů, se však nezastavitelně valí další kauza. 

Ukrajinská prokuratura je údajně připravena vznést obžalobu v případu vraždy podnikatele Jevhena Ščerbaně, šéfa finanční skupiny Anton, z roku 1996. Oficiální obvinění by podle listu Kommersant-Ukrajina v souvislosti s vraždou by mělo být vydáno na přelomu června a července.

Jevhen Ščerbaň byl spolu se svou manželkou zastřelen na letišti v Doněcku před šestnácti lety. Tři lidé dostali doživotí. Jenže potrestáni nebyli podle ukrajinské prokuratury všichni. Vyšetřovatelé mají údajně důkazy, usvědčující z objednávky vraždy asistenta premiéra Pavla Lazarenka, který měl vraždu zařídit na přání firmy JESU. A tu v té době řídila právě Tymošenková.

Lazarenko raději později uprchl do USA, kde byl odsouzen za podvody. Z vězení má expremiér vyjít koncem letošního roku.

Zajímavá je na tom všem i postava syna zastřeleného poslance a podnikatele - právě Ruslan Ščerbaň měl předat vyšetřovatelům důkazy o vině Tymošenkové. Sám však čelil obvinění z vraždy na lovu. Ta však byla překvalifikována na neúmyslné zabití a z obviněného Ščerbana se rázem stal jeden z korunních svědků proti Tymošenkové.

sedok123 ( 31. května 2012 09:37 )

sedok123: sedok123: Á LEVIČÁCI SI ZA DOPADENÍ MUDR 30 KČ RATHA BEROU DO HUBY TYMOŠENKOVOU,KTEROU RATH NAZVAL POLITICKOU VĚZENKYNÍ A SÁM SE K NÍ PŘIROVNAL. Čtěte pomalu s uznáte,že svědek,který byl obžalován a pak záhadně mu to bylo překvalifikováno,že střílel na lovu,je iniciátor obžaloby..ggg a jiná snrfalavá havěť tohoto plátku by se měla stydět a propadnout do země.. hajzlové si zde vylívali slzy... (31. 05. 2012 09:36) (31. 05. 2012 09:37)

sedok123 ( 31. května 2012 09:37 )

sedok123: Á LEVIČÁCI SI ZA DOPADENÍ MUDR 30 KČ RATHA BEROU DO HUBY TYMOŠENKOVOU,KTEROU RATH NAZVAL POLITICKOU VĚZENKYNÍ A SÁM SE K NÍ PŘIROVNAL. Čtěte pomalu s uznáte,že svědek,který byl obžalován a pak záhadně mu to bylo překvalifikováno,že střílel na lovu,je iniciátor obžaloby..ggg a jiná snrfalavá havěť tohoto plátku by se měla stydět a propadnout do země.. hajzlové si zde vylívali slzy... (31. 05. 2012 09:36)

sedok123 ( 31. května 2012 09:36 )

Á LEVIČÁCI SI ZA DOPADENÍ MUDR 30 KČ RATHA BEROU DO HUBY TYMOŠĚENKOVOU,KTEROU RATH NAZVAL POLITICKOU VĚZENKYNÍ A SÁM SE K NÍ PŘIROVNAL. Čtěte pomalu s uznáte,že svědek,který byl obžalován a pak záhadně mu to bylo překvalifikováno,že střílel na lovu,je iniciátor obžaloby..ggg a jiná snrfalavá havěť tohoto plátku by se měla stydět a propadnout do země.. hajzlové si zde vylívali slzy...

qqqq ( 31. května 2012 09:14 )

Tymošenková je jiná než ti zloději u nás , v Bulharsku nebo Somálsku ? To si múže myslet jen blázen . Kradla stejně jako kradli a kradou naši politici . To že se jí zastávají a vymýšlí si pseudoprasečiny namísto pragmatického chápání věci - to je pochopitelné. Když zavřeli ji , mohou někdy zavřít třeba Klause , Topolánka nebo Sobotku. Politici jsou nekvalitní špatní lidé toužící po moci a majetku - prostě prasata od přírody . Jen takové v politice najdeme. Křiváky , zloděje a vrahy.

lpitriska ( 31. května 2012 08:16 )

To jsem zvědavá kolik státníků včetně Vašíka se jí bude zastávat jako dosud,jestli jí prokážou spoluúčast na vraždě.Ty budou srmrdět

Zobrazit celou diskusi