Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Kaddáfího vdova zuří: Vysvětlete mi, proč jste ho zabili!

Autor: INT, mivr - 
22. října 2011
05:00

Vdova po nenáviděném libyjském plukovníkovi Kaddáfím, který byl ve čtvrtek objeven v Syrtě a zabit, požaduje, aby byl případ řádně vyšetřen. Safia proto oželí i tradici. Její milovaný manžel, který v zemi nechal povraždit tisíce lidí, bude mít pohřeb o den později, než je zvykem.

Bývalý libyjský diktátor Muammar Kaddáfí byl zabit. Skrýval se ve stoce v Syrtě, kde ho ve čtvrtek našli rebelové, kteří se už od února snažili osvobodit zemi od jeho diktátorství. Plukovníka podle amatérských videí, která už obletěla svět, nešetřili. Vláčeli ho pískem, bili, několikrát postřelili.

Zatím není jasné, jak Kaddáfí zemřel. A právě vyšetření toho požaduje po OSN jeho rozzuřená manželka Safia, která momentálně žije v sousedním Alžírsku. Dokonce se vyjádřila, že vůbec nechápe, proč byl z roury vytažen a zabit. Asi zapomněla na to, že její životní partner nemilosrdně vraždil a vládl krutou rukou 42 let.

A Libyjci už si řekli Dost. Před půl rokem povstali, vedli krvavou válku, Kaddáfího a jeho rodinu vyhnali z hlavního města Tripolis a teď konečně dopadli i plukovníka. Ten v jejich rukách nepřežil ani pár hodin.

Když se do něj pustili, zrovna mu volala jeho dcera Ayesha. Telefon zvedli rozzuření rebelové. Příjemný hovor to asi nebyl...Vyšetřování už odhalilo, že Muammar nosil paruku. Když do něj rebelové tloukli, spadla mu a odhalila pleš. Tělo Kaddáfího je teď hlídáno v mrazáku v supermarketu.

honza51 ( 22. října 2011 19:18 )

lpitriska ( 22. října 2011 15:01 )

No jo paní Kadáfí se nehodí mrtvej,ještě asi neví čísla kont a jména zemí,kam uložil ten vyvezenej"balíček" dolárků. Jo jo holka šup s kýblem na hlavu a makat.

marais ( 22. října 2011 13:26 )

KADÁFÍ bránil zem a povstalci určitě nevraždili a nestříleli, že?Navíc on byl ideový vůdce Libye, nikdy nebyl president,ani premier, ani předseda soudu. Libye za 42 let jako jediná má ziskový stát a lidi mimořádné výhody, tím tohle všechno končí..

honza51 ( 22. října 2011 13:16 )

Nechci soudit to, že Kaddáfiho zabili, protože jestli je pravda, co se všechno o něm psalo, tak na něj byli lidi naštvaní a pomstili se mu. Ale způsob jak to udělali se na hony liší od proklamací, že se mu dostane ŘÁDNÉHO SOUDU" . To bude "demokracie" ! Ale nikdy by to takto neskončilo bez pomoci NATO a jeho spojenců. A co se týká toho přijímání vládami západních i jiných států, tak to naprosto souhlasím s některými diskutujícími tady . A jsem zvědavý jestli ten malý francouzský "Napoleon - Sarkozy" bude dobře spát? Protože ten se s Kaddáfim "bratříčkoval a Kaddáfi poskytoval prachy na jeho volební kampaň . Je vidět, že se historie opakuje. S Miloševičem sa objímala Albrightová a Hashim Taci byl "nejhledanější terorista na Balkáně". Potom se Miloševič vzepřel a stal se nepohodlným a mafián a terorista se stal prezidentem a všechny vlády na západě ho vítají jako "spasitele" . Je vidět, že když se "mocnosti rozhodnou", tak z vrahouna je vážený přítel a z "váženého přítele vrahoun" . (I když je mi jasné, že i ten Miloševič měl máslo na hlavě. Ale tady je vidět přístup "mocností". Tak jako vždy v historii. A teď to není jinak !

gogo ( 22. října 2011 13:00 )

Museli ho zavraždit. Živý by byl Americe velice, velice nepříjemný až nebezpečný. Stejně jako Husajn či Bin Ládin.... A tak se volí středověké barbarské řešení... K tomu středověku se stejně znova blížíme. Jen technika je jiná...

Zobrazit celou diskusi