Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policie nereagovala na tísňová volání, pedofil měl volné ruce!

Školačka se vracela od kamarádky, když ji pedofil zatáhl do vozu
Školačka se vracela od kamarádky, když ji pedofil zatáhl do vozu  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: evak, INT - 
14. října 2011
19:57

Britská školačka musela čelit útoku pedofila, protože policie nereagovala ani na jedno ze dvou tísňových volání od svědka, jenž zahlédl, jak muž táhne dívku do auta.

Pro policisty bylo směrodatné, že svědek Tim Bear, který je zároveň i bývalým policistou, neudal věk ženy, jež byla zatažena do auta. Nikdo tak nevěděl, že jde o školačku, a policie tak případ odložila s tím, že není akutní. Pedofil Colin Riddall měl tak volné ruce.

Na teenagerku zaútočil před vraty školy v Quedgeley v hrabství Gloucestershire. Dívka se vracela domů od kamarádky. Riddall jí ucpal ústa roubíkem a zavázal jí oči. Odvezl ji to tiché uličky, kde ji zbil.

Bear zavolal na policii poprvé kolem tři čtvrtě na šest. Když se policie o případ nijak nestarala, vydal se sám za Ridallovým vozem, aby si zapamatoval poznávací značku. Zavolal znovu na tísňovou linku a přestal se více starat.

„Nechal jsem to na policii, aby odvedla svou práci. Kdybych věděl, že s tím chlapíkem je v autě mladá dívka, donutil bych ho sjet ze silnice,“ dodal s tím, že se mu z toho teď dělá špatně.

Policie nejednala, přestože šlo o recidivistu

Nad chováním policistů zůstává rozum stát, zvlášť když vyšlo na povrch, že Riddallovo bílé auto bylo spojováno se dvěma dalšími podezřelými událostmi, starými jen čtyři měsíce. Vozidlo za podezřelých okolností sledovalo v červnu 2010 skupinu mladých dívek, přičemž večer byl nahlášen únos 13leté dívky, která čelila vážnému sexuálnímu útoku.

Police v říjnu zareagovala až ve chvíli, kdy se na tísňovou linku dovolala sama oběť.. Pedofil ji napůl nahou vyhodil u silnice. Dívka se vrátila k domu kamarádky. Riddall dopadla policie po půlnoci. Důkazy byly zřejmé, v jeho autě byly nalezeny korálky z dívčiny halenky.  Pedofil byl letos v únoru odsouzen. Přiznal únos, sexuální napadení a napadení, které způsobilo zranění.

Dívčina matka je stále v šoku: „Prostým faktem je, že by měla policie přijít, když jí zavolají. Měli svědka, který viděl, že byl někdo napaden v autě. Jak vážné by to muselo být, aby něco udělali?“

Komisařka IPCC Rebecca Marshová řekla, že není jasné, zda by rychlejší akce mohla zabránit útoku, ale přiznala, že došlo k vážným pochybením a že odezva nebyla dostačující k situaci.

Zobrazit celou diskusi