Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vedoucí kroužku radioamatérů zneužíval chlapce: Pedofil dostal 6 let

K nezletilým dětem by se už Karel Vašíček neměl dostat. Půjde na šest let do vězení a 10 let nesmí pracovat s mládeží mladší 18 let.
K nezletilým dětem by se už Karel Vašíček neměl dostat. Půjde na šest let do vězení a 10 let nesmí pracovat s mládeží mladší 18 let.  (Autor: Blesk – Ondřej Požár)
Autor: Ondřej Požár - 
30. srpna 2011
11:02

Šest let zneužíval čtyři tehdy nezletilé kluky! A stejnou dobu by si měl bývalý vedoucí kroužku radioamatérů Karel Vašíček (59) odpykat ve věznici s ostrahou. Trest včetně ochranné sexuologické léčby mu v úterý potvrdil odvolací Krajský soud v Brně.

 

Podle rozsudku v letech 2000 až 2006 v práci v Brně, doma v Klentnici na Břeclavsku a na dalších místech na jihu Moravy, opakovaně v zájmovém kroužku pohlavně zneužíval chlapce.  jeho hříchy soudkyně Markéta Jirsová.

Muž, trpící podle znalců efobofílií (sexuální zaměření na dospívající chlapce), se sice proti ortelu odvolal, ale k odvolacímu soudu kvůli lékařsky potvrzené poruše přizpůsobivosti nepřišel. Ostatně nechodil ani letos na jaře k brněnskému městskému soudu. Tomu jen v krátké výpovědi napsal, že je nevinný!

Přitom ho už v minulosti třikrát za podobné zločiny ztrestali. Žalobkyni se nicméně poslední šestiletý verdikt zdál nízký a její kolega v úterý navrhl, aby obžalovaný šel do vězení aspoň na osm let!

Tomu sice krajští soudci nevyhověli, nicméně mu zpřísnili zákaz činnosti s dětmi ve věku do 18 let. Zatímco původně to bylo pět roků, teď je to jednou tolik – 10 let. „Obžalovaný už nesmí přijít do styku s mládeží, jinak může podle znalců dojít k recidivě,“ zdůraznila soudkyně.

Šestiletý pobyt za mřížemi je pravomocný a platí, nicméně obžalovanému se to podle obhájce patrně líbit nebude a pravděpodobně podá dovolání k Nejvyššímu soudu v Brně.

12356 ( 30. srpna 2011 14:43 )

zrejme nemas deti, protoze jinak by jsi tohle nemohl napsat. Je velice tezke a dost ponizujici pro dospelou zenu nahlasit, ze byla znasilnena, ze to je jeste hosrsi pro dite je nasnade. I pres jejich nekdy "namachrovane" jednani, jsou to porad deti. Co se ja divim, jak je mozne, ze tento uchyl byl 3x trestany ze stejny delikt a presto dal mohl pracovat s detmi a navic, mel byt uz davno zaregistrovany jako pedofil a sedet za mrizemi. Muj nazor!

desatero ( 30. srpna 2011 13:05 )

Pro herpes:4krát trestaný pedofil a neodsuzujte ho,ted zneužíval kluky kolem 12-ti let,před pár lety to byli sedmiletí.myslíte že ty děti si můžou za to sami?Že by sedmileté dítě šlo za lízátko?A vůbec nemají ty děti následky?On dostane 6 let,ti kluci si to ponesou v sobě celý život,je a bude to jejich velká noční můra.

crakazasecrak ( 30. srpna 2011 11:39 )

a měli na T..r.že..y v a zi vo ??to by byl důkaz

wojtylak ( 30. srpna 2011 11:29 )

fujtajksl to slizký hovado

sissy ( 30. srpna 2011 11:24 )

6 let ???? No poslete ho chudaka na Maledivy, aby se z toho dostal. Ja chapu, ze je nemocny a prave proto by mel sedet zavreny na dozivoti. Ne ve vezeni, ale v psychiatricke lecebne, kdyz uz nase spolecnost chce byt tak humanni. Protoze to by mela byt priorota statu - chratnit sve obcany pred kriminalniky a pro spolecnost nebezpecnymi lidmi !!! A ne naopak !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání