Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Německo děsí série žhářských útoků na železnici

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, oj - 
11. října 2011
14:11

Série žhářských útoků na železnici v Berlíně děsí německo. Na trati městské dráhy v Grünau v jihovýchodní části Berlína dnes objevili už třetí zápalné zařízení. V pondělí požár kabelové šachty narušil dopravu mezi metropolí a Hamburkem a o několik hodin později zneškodnila policie zápalný aparát na berlínském Hlavním nádraží.

Zaměstnanec železnic nalezl v Grünau lahve naplněné hořlavinou. Server morgenpost.de s odkazem na berlínskou policii uvedl, že zařízení se očividně nevzňalo. Hořlavina byla stejná, jakou policie zneškodnila v pondělí na Hlavním nádraží. Podle médií to byl pravděpodobně benzin.

Místo nálezu policie uzavřela a vlaky jezdí na odklonových trasách.

Za útoky údajně stojí levicová protimilitaristická skupina s názvem Hekla, která se na internetu přihlásila k pondělnímu požáru kabeláže. V textu aktivisté oznámili, že protestují proti nasazení německých vojáků v Afghánistánu a že žádají svobodu pro amerického vojáka Bradleyho Manninga, který v USA čelí podezření, že zpřístupnil serveru WikiLeaks tajné dokumenty z vojenských databází. Za to mu hrozí doživotní vězení.

wojtylak ( 11. října 2011 15:05 )

absolutní svatá pravda!

sosacek ( 11. října 2011 14:42 )

Zlatý komunisti!

Zobrazit celou diskusi