Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Příliš žhavý trh: V Kodani hořely erotické pomůcky!

Autor: INT, mivr, ČTK - 
29. září 2011
13:18

Přípravy na erotický trh v dánské Kodani vrcholily, ale radost z pokoukání na různé časopisy, pomůcky a filmy návštěvníkům zkazil velký požár. Ten v budově, kde se měla pětidenní akce konat, vypukl ve středu ráno pár hodin před zahájením. Hala je na spadnutí, zraněni byli tři lidi.

Požár ve středu v dánské metropoli Kodani vážně poničil historickou multifunkční halu K.B. Hallen, která v minulosti hostila mezinárodní tenisové turnaje nebo koncerty jazzové legendy Louise Armstronga či kapel Beatles a Rolling Stones. Tři lidé skončili v nemocnici poté, co se nadýchali kouře.

Hořet začalo kolem šesté ráno. Předpokládá se, že se od rozžhavených halogenových žárovek vznítily kartonové krabice. Hale, která byla postavena v roce 1938, hrozí, že bude muset být stržena. Podle hasičů shořelo prakticky vše, zůstala jen betonová konstrukce. Nad halou několik hodin stoupal hustý sloupec dýmu, který byl viditelný z téměř celé metropole. Kolem poledne hasiči získali nad plameny kontrolu.

Akorát tam měl začít pětidenní veletrh erotiky a sexu. V zařízení proto přespávala skupina asi 20 lidí, kteří výstavu připravovali. Všem se podařilo včas uniknout, tři z nich ale na několik hodin kvůli nadýchání zplodinami přijala nemocnice. Podle organizátorů shořely předměty a zboží za téměř deset milionů korun.

Zobrazit celou diskusi