Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Amanda Knox je doma, vítali ji jako hrdinku

Autor: ČTK, Kjos - 
5. října 2011
08:24

Perverzní vražedkyně, úchylná upírka, zabiják s ledovýma očima. Přesně tak psala několik let všechna světová média o Amandě Knox, která v Itálii čelila podezření, že zabila svou kamarádku Meredith Kercher. Jenže najednou je vše jinak. Amanda byla šokujícím rozsudkem osvobozena a odlétla domů do amerického Seattlu. Tam ji vítali jako hrdinku, jako ztracenou dceru hrdé Ameriky.

Američanka Amanda Knox, kterou odvolací soud v Itálii po čtyřech letech strávených ve vězení zbavil v pondělí obvinění z vraždy spolubydlící, za niž si měla odpykat 26 let, se vrátila do rodného Seattlu.

Na letišti po příletu domů čtyřiadvacetiletá studentka poděkovala všem, kteří ji podporovali během jejího boje s italskou justicí. "Jsem strašně dojatá," řekla na krátké tiskové konferenci na letišti, kde jí po boku stáli rodiče a její advokát.

"Dívala jsem se z letadla dolů a zdálo se mi, že to všechno ani není pravda," řekla zalykajíc se slzami. Chci jen poděkovat všem, kdo mi věřili, kdo mě bránili a kdo podporoval moji rodinu."

Její osud se dramaticky změnil v pondělí, kdy ji a Itala Raffaela Sollecita italský odvolací soud zbavil obvinění z vraždy britské studentky Meredith Kercherové. Ta byla nalezena 2. listopadu 2007 polonahá v krvi s podříznutým hrdlem a čtyřmi desítkami bodných ran v bytě, který sdílela s Knoxovou.

Za vraždu Meredith pyká Afričan Rudy

Amanda a Meredith studovaly na univerzitě v Perugii, kde je hodně zahraničních studentů. Za tento trestný čin si měla odpykat 26 let ve vězení a její tehdejší přítel Sollecito 25 let. Italská prokuratura je vinila z perverzní, sexuálně motivované vraždy. Oběť byla před smrtí také znásilněna.

Odvolací soud změnil rozhodnutí soudu nižší instanci a přihlédl k důvodným pochybnostem nezávislých odborníků o důkazech, které předložila prokuratura. Podle obhajoby je ale za vraždu ve skutečnosti odpovědný Rudy Guede z Pobřeží slonoviny, zadržený krátce po vraždě v Německu. Již dříve byl ve zvláštním procesu odsouzen k 16 letům vězení.

hafyhaf ( 5. října 2011 12:02 )

Ok, takže už je doma. Předpokládám že teď budou následovat rozhovory do novin, účast v Dobré ráno Ameriko a několik knih které o tom napíše... nakonec se z ní pravděpodobně stane samozvaná odbornice na všechno co se ve světě šutstne...

karel.fodor ( 5. října 2011 11:37 )

Kajinka

karel.fodor ( 5. října 2011 11:36 )

Kjinka taky schovaly-uklidily

johnyss ( 5. října 2011 11:24 )

Dne 14. prosince 2009 jsem zaslal tetě Amany Knox Janet Huff v angličtině tento článek a měl jsem pravdu: Tato mladá žena se chystá strávit 26 roků ve vězení, v případu, který kdyby se stal v Británii nebo v USA., tak se nedostane vůbec k soudu. Přinejmenším pro nedostatek hodnověrných důkazů. Tak proč byla odsouzena? Knox byla démonizována jako sexuálně aktivní žena. Že by novodobý hon na čarodejnice? Když byla Knox a Sollecito zavřeni, policie se vrhla na důkazy směřující k jejich vině. Někdy to působilo až komicky, kdy každý idiot sledující CSI ví toho o kontaminaci DNA více než italská policie. Věda zde měla jednoznačně pomoci, ale paradoxně uškodila. Navzdory skutečnostem, že obhájci vyvrátili veškeré důkazy proti ní a pevně věřili, že vyhráli, porota je shledala vinnými. Proč? Tato otázka byla položena vysoce postavené osobě, která zná dobře poměry v Itálii a ví o čem mluví. Zde je názor: "Tento výrok nemá nic společného se skutečnými důkazy. Je to všechno o la faccia, o tváři. Museli ji odsoudit. Nyní jsou přesvědčeni, že si zachovali tvář, soudci, státní zástupci a policii bylo dáno zadostiučinění. Bude odvolání a ona bude osvobozena a udělá se něco i pro Ameriku. Pak budou všichni spokojeni. Samozřejmě Amanda a Raffaele budou ve vězení další dva roky, ale to je maličkost ve srovnání s kariérou tolika vlivných lidí. To je spravedlnost v Berlusconiho Itálii.

ales1 ( 5. října 2011 10:33 )

kramoro ty jsi skutečně neuvěřitelná zapšklá swině určitě jsi povraždila své děti a kradeš v sámošce. Chcípni

Zobrazit celou diskusi