Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Volná Amanda letí domů, tady ubodali její kamarádku

Autor: zuf - 
4. října 2011
14:25

Amanda Knox (24), kterou v pondělí osvobodil italský soud, je na cestě domů do USA.  Italská prokuratura ale chystá odvolání k Ústavnímu soudu, který má prokázat, že je Amanda vinná za vraždu své spolubydlící Meredith Kercher (†21). Fotky z místa činu, které byly předmětem vyšetřování, dokazují, že vražda byla opravdu brutální a Meredith zemřela krutou smrtí.

Amanda Knox v úterý dopoledne dorazila na letiště v Římě a přestoupila na let do Londýna. Z Británie by se pak měla letecky dopravit přímo do USA, kde na ni nedočkavě čekají příbuzní, přátelé a také americká média, která případ ostře sledují. USA slaví rozsudek, který Amandu zachránil před 26 lety ve vězení.

Rodina zavražděné Meredith Kercher s verdiktem soudu spokojená není. "Snažíme se pochopit, jak je možné, že rosudek, který byl před dvěma lety tak jednoznačný, mohl být tak podstatně změněn," řekl bratr oběti Lyle Kercher. "Pokud ti dva, kteří byli v pondělí propuštěni, nejsou viníci, musíme se pochopitelně ptát, kdo jiný je vinen. Jsme zpátky na začátku," řekl.

Zmatená je i Stephanie, sestra zavražděné Meredith. "Byl to trochu šok, je to velmi znepokojivé. Stále ještě nemáme odpovědi," komentovala pondělní rozsudek, který pustil na svobodu Amandu i jejího přítele Raffaela Sollecita, původně odsouzené za vraždu Meredith na 25 a 26 let.

Britka Meredith zemřela v noci ze 30. listopadu 2007 v domě, který sdílela s američankou Amandou a několika dalšími studenty. Ten den byl v Itálii státní svátek, takže ostatní spolubydlící odjeli mimo město a Meredith byla v bytě sama. Amanda večer trávila v bytě svého tehdejšího přítele Raffaela Sollecita.

Pokoj, ve kterém byla zavražděna Meredith Kercher. Podle policie vrah tělo své oběti přikryl dekou (7)

 

Druhý den se Amanda s přítelem vrátili do jejího bytu, kde našli ubodanou Meredith. Italská policie je následně oba obvinila ze sexuálně motivované vraždy. Jako důkaz jim posloužily mimo jiné vzorky DNA z podprsenky znásilněné a ubodané Meredith a z kuchyňského nože, který našli v Sollecitově kuchyni. Tyto důkazy pak ale nezávislí experti prohlásili za neprůkazné a oba odsouzení byli v pondělí zproštěni viny.

Odsouzen byl také Sollecitův kamarád Rudy Guede, který si po odvolání za vraždu Meredith odsedí 16 let za mřížemi. Jeho stopy a otisky prstů se našly na místě, kde ležela v tratolišti krve ubodaná Meredith. Následné šetření prokázalo, že byla dívka před smrtí znásilněna.

 

 

 

 


Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání