Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Řek se pokusil podruhé upálit, nemá na splácení dluhů!

Autor: evak, INT - 
17. září 2011
12:07

Ekonomická krize v Řecku už je pro obyvatele neúnosná. Dokazuje to i případ 55letého muže, který se kvůli dluhům na veřejnosti polil benzínem a pokusil se upálit. Udělal to již podruhé.

Podle řecké policie se incident odehrál před jednou z bank v druhém největším městě Řecka Soluni. Nejmenovaný neúspěšný podnikatel během příprav na sebevraždu křičel, že je zadlužený. Policistům se ho podařilo zachránit pomocí hasicích přístrojů. Muž musel být převezen do nemocnice s rozsáhlými popáleninami na hrudníku. O stejný čin se pokusil už před patnácti měsíci.

Řecko se pomalu utápí v dluzích již třetím rokem. Krizi provází hromadný krach podniků a rekordně vysoká nezaměstnanost. Stát přežívá už jen díky finanční pomoci od jiných zemí. Stávky nespokojených obyvatel jsou zde již na denním pořádku.

e.44 ( 17. září 2011 12:31 )

Jo, jo teď platěj za ty přepychový platy a penze, co měli mnohonásobně vyšší než jinde a na který si ve skutečnosti nevydělali. A když se to ještě dalo jakž takž zachránit rozumným utahováním opasků, což bylo oprávněným požadavkem pro poskytnutí půjček, tak stávkovali, dělali nesmyslnej brajgl a bordel. Maj jenom to, co si sami zavařili.

hell ( 17. září 2011 12:31 )

napeti jestli neprijdou o byt,jestli budou mit co jist..jak splatit pujcky...kde vzit dalsi pujcky aby mohli zaplatit pujcky..... neznalost neomlouva...bohuzel vetsina lidi u nas-si za ziv.uroven muze sama..ne vsichni....vzdyt zadluzeni ceskych domacnosti je tragedie... cesi jsou ekonomicky negramotni...bohuzel.... ale recko pobirali penize i za mrtve.. dane meli snad nejnizsi v evrope... nedivim se ze to takhle dopadlo.....

marie60 ( 17. září 2011 12:23 )

 Já bych ho až tak neodsuzovala, protože zde někteří lidi taky na tom nejsou dobře.Už jich dost musí navštěvovat psychiari a to díky neustálému napětí , jestli náhodou nepřijdou o práci atd atd.

hell ( 17. září 2011 12:15 )

muzou si za to sami... zili si jako prasata v zite....brali penize za nicnedelani..... a ted cumej.... tak at cumej...

Zobrazit celou diskusi