Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Odstartoval skandál s odposlechy, teď je mrtvý

Autor: INT, pf - 
19. července 2011
11:53

Muž, který odstartoval skandál s odposlechy v Británii, byl nalezen ve svém bytě mrtvý! Sean Hoare jako první tvrdil, že bývalý šéfredaktor News of the World Andy Coulson své reportéry nutil odposlouchávat známé osobnosti. Policie smrt jako vraždu nevyšetřuje. Podle Seanových přátel ale za úmrtím mohly stát vážné zdravotní problémy.

Šokující informace dal Sean Hoare deníku New York Times minulý rok, když  řekl, že ho editor nedělníku Andy Coulson aktivně nabádal k tomu, aby se naboural do telefonních hlasových schránek.

„Chci napravit a osvětlit všechno špatné. Vím jako všichni, že odposlouchávání a další věci jsou nemoc. Je to zastrašování, v redakci vidím, jak lidé dostávají výpovědi, brečí a upíjejí se,“ cituje slova zemřelého novináře britský deník The Guardian. Sean Hoare, který se v nedělníku NoW zabýval životem celebrit, zažil sám drsné praktiky listu. „Dostal jsem zaplaceno, abych chodil do společnosti a bral prášky, drogy a kokain s rockovými hvězdami. Jdete za svoje normální povinnosti, děláte věci, které by dokázal dělat jen šílenec. Jste jako stroj,“ svěřil se v jednom rozhovoru.

Otevřenost žurnalistovy nikdy nechyběla, profesnímu kolegovi popsal své ráno. Den mnohdy začínal takzvanou »rockovou snídaní« - dávka kokainu a panák Jacka Danielse. To obvykle ve společnosti lidí, kteří teď mají vedoucí pozice v britském bulvárním deníku The Sun.

Hoare taky spočítal, že za týden tímto způsobem utratil v přepočtu skoro 30 tisíc korun. Ačkoli samotné příčiny včerejší smrti Seana Hoareho jsou předmětem vyšetřování policie, o okolnostech se toho ví již poměrně hodně. Podle souseda byl Seane Hoare v posledních týdnech samotářský a paranoidní. „Stále se schovával v bytě za záclonami a řekl mi, že pokud někdo přijde, mám zapírat, že je doma,“ uvádí slova novinářova okolí britský list Daily Mail.

crakazasecrak ( 19. července 2011 15:55 )

byl zdrogovaný

zulik ( 19. července 2011 14:22 )

najměte si už někoho, kdo umí psát česky. Někdy se mi z těch hrubek v článcích ježí chlupy i když pro pisatele tohoto článku by se mi možná měly ježit chlupi

sharkfish ( 19. července 2011 12:44 )

upadl na hlavu a pak ještě desetkrát... nešťastná náhoda

Zobrazit celou diskusi