Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Královská kasa je na dně, Alžběta chce více peněz

Buckinghamský palác potřebuje mnoho oprav, královna se snaží získat peníze
Buckinghamský palác potřebuje mnoho oprav, královna se snaží získat peníze  (Autor: Profimedia.cz, EPA, Reuters)
Autor: bali - 
6. července 2011
21:35

Královna Alžběta II. požádala vládu o více peněz. Podle ní Buckinghamský palác chátrá a potřebuje více oprav. Současný rozpočet 3,5 milionu liber (94 500 000 korun) je podle královny příliš skromný, než aby pokryl náklady na opravu královského majetku.

Britská vláda královské rodině ubírá. Alžběta II. si to ovšem nechce nechat líbit. Po tom, co jí vláda kvůli úsporám odebrala počet zaměstnanců na královských panstvích, jí teď nechce dát na opravu paláce a dalších sídel Windsdorů. A to se jí nelíbí.

Podle vlády má sice i královna velký zájem na snížení výdajů, což se jí za posledních pět let povedlo o 19 procent, ale přesto nyní chce více peněz. Říká, že dalším odsunutím oprav se tak pozdější náklady mnohonásobně zvětší.

Podle tajemníka jsou její obavy zcela oprávněné. Na paláci se rozpadá omítka, většina vybavení je zastaralá a opravu potřebuje hlavně střecha. Jestli prý vláda včas neuvolní peníze na opravy, mohou se náklady na opravy v budoucnu až dvojnásobit.

andrysovic ( 4. listopadu 2011 14:02 )

Obyčejní lidé v Anglii také nežádají vládu a parlament o peníze,tak ať ta královská verbež jde bydlet skromněji a peníze nebudou potřebovat,na co mají tolik panství,ptá se královna na to,zda postačí obyčejným lidem plat,jen kolik má oblečení,klobouku, bot,ať to prodá a hned bude na opravy,já bych to hnala tu honoraci až někde na Sibiř,aby věděli co je opravdový život.Na svatbu tisíce hostů,kdyby ty peníze raději věnovali na chudé děti v rozvojových zemích,nebo za to mohla královna udělat aspoň nějaké opravy,ale ona raději dělá trachtace,aby lidé viděli,jak žije šlechta.Nic bych ji nedala,celý život žila z peněz poddaných,ani neví co je práce.

crakazasecrak ( 7. července 2011 14:53 )

a máš v pekle pro ně připravený zlatý kotle???

zdan ( 7. července 2011 11:54 )

pakaž by se měla zrušit.

cert ( 7. července 2011 08:20 )

V Británii nemají McDonaldy? Tam se pro Bětku a celou její vyžírkovskou rodinku jistě nejaký flek najde.

crakazasecrak ( 7. července 2011 07:03 )

a když by chudina potřebovala na jídlo a nájem ,tak se na ně vy se ..ou ;

Zobrazit celou diskusi