Nepřátelské vztahy mezi královnou a Charlesovou Camillou se táhnou hluboko do historie. Mladá Camilla byla přítelkyní prince Charlese. Zamilovali se do sebe na koňském polu v roce 1970, ale královna vztahu učinila rázný konec. „Camilla není vhodná matka tvých dětí,“ sdělila Charlesovi a osudový vztah tak měl skončit. Ale neskončil. Charles si sice vzal Dianu, ale s Camillou vztah udržoval dál. Diana pak zemřela při autonehodě a milenci tak měli volnou cestu a vzali se. Alžběta II. se ale k nové snaše stále moc nehlásí.

Na královské svatbě Kate a Williama, která se konala 29. dubna, se už zdálo, že se obě ženy smířily. Camilla se královně poklonila, lehce se objaly a pak si spolu neustále něco šuškaly. Vypadaly jako staré kamarádky. Po polibku na The Royal Windsor Horse Show už ovšem všechno vypadá jako dřív. Výraz královny při polibku to jen potvrdil.

Tradice

Royal Windsor Horse Show je v Británii největší venkovní jezdeckou show. Trvá již 65 let a probíhá v soukromých prostorech zámku Windsor. Mimo jiných startovalo i 14 koní, které královna vlastní, a nebylo divu, že vítězství jejího koníka jí přineslo radost.

Fotogalerie
12 fotografií