Earl Spencer, bratr zesnulé lady Diany, si samozřejmě nenechá 29. dubna ujít svatbu synovce Williama s Kate Middleton. Místa mezi královskou smetánkou se svou snoubenkou, kanadskou charitativní pracovnicí Karen Gordon, ale nedostali. Jejich místa byla vyhrazena mezi rodinu Kate a Dianiny sestry, lady Sarah McCorquodale a lady Jane Fellowes.

Umístění Spencera mluvčí královské rodiny okomentoval slovy: "Pár (Kate a William - pozn. red.) vypracovávaly do úmoru plán, kdo, kde a s kým bude sedět. Dalo jim to spoustu práce, která trvala měsíce." Mnozí se ale domnívají, že snoubenci dostali od královny Alžběty II. příkaz, že Spencer nesmí sedět u jejich rodiny, ačkoli tam patří.

Naštval Alžbětu II.?

Britská média totiž tvrdí, že sedadla přes uličku od královské rodiny dostal Spencer proto, že když v roce 1997 při autonehodě zahynula jeho sestra Diana, obviňoval z její smrti právě královskou rodinu.

Diana byla vdaná za prince Charlese, se kterým byla nešťastná. Našla si proto milence. Tisk to zjistil a pár pronásledoval na každém kroku. Osudnou noc ji a jejího přítele honil v autě. Princeznin řidič ale honičku nezvládl, naboural a Diana zemřela.

Fotogalerie
14 fotografií