Na začátku roku daroval princ William prsten v hodnotě kolem 7 milionu korun své snoubence Kate. Prsten, který dříve patřil jeho matce Dianě, poukazuje, jak moc si William cení její památky a zároveň kolik pro něj Kate znamená.

Britské média spekulují o návštěvě prince Williama a jeho snoubenky Kate Middleton na místě posledního odpočinku lady Diany. Královská mluvčí ale nic neprozradila.

"Diana je ještě dnes značnou součástí princova života a vždy bude. Pro Williama je velmi důležité, aby Kate porozuměla a sdílela jeho lásku a smutek k mamince," napsal britský Daily Mirror. Pár chystá svatbu na 29. dubna.

Nehoda lady Di

Pozdě v noci 30. srpna 1997 opustila Diana, manželka prince Charlese, se svým milencem Dodim Al-Fayedem hotel Ritz v Palace Vendome v Paříži. Po cestě se snažila uniknout francouzským paparazzi, kteří je pronásledovali. Čelní náraz do pilíře mostu na místě usmrtil jejího řidiče i milence. Diana zemřela po převozu do nemocnice.

Smrt princezny hluboce zasáhla celý svět. Na pohřeb přišlo truchlit 3 miliony lidí a v televizi ho sledovalo dvě a půl miliardy diváků. Nad vjezd tunelu, ve kterém se osudová nehoda stala, byl umístěn památník The Flame Of Liberty.

Fotogalerie
16 fotografií