Když se Camilla dozvěděla, že není u dvora vítaná, vdala se v roce 1973 za Andrewa Parker Bowlese.

To samé učinil Charles, který si vzal okouzlující Dianu. Charles i Camilla působili na veřejnosti šťastným dojmem, oba měli v manželství dvě děti (Camilla porodila Toma a Lauru). Jenže láska si poručit nedá a šuškalo se, že jejich zakázaný vztah trvá. V osmdesátých letech pak podle spolehlivých zdrojů obnovili své milenecké vztahy na plný plyn...

Camilla se rozvedla jako první a začala se k velké nelibosti královny objevovat v blízkosti prince Charlese. Jeho vztah s Dianou procházel krizí. Nakonec skončil rozvodem, ale ta největší tragédie měla teprve přijít. 31. srpna 1997 po zběsilé automobilové honičce Diana umírá. Charles reaguje jako gentleman (nic jiného mu asi ani nezbývá) a styky s Camillou na krátký čas omezí. Faktem ale je, že jejich lásce už nic v cestě nestojí, jen zásadová královna Alžběta II.

V roce 1999 je Camilla s Charlesem poprvé oficiálně vyfotografována, v roce 2003 začali proti vůli královny bydlet společně v Charlesově domě. Královna byla zděšena. „Popudíš proti nám veřejnost,“ snažila se přesvědčit syna, že obnovení vztahu není žádoucí. Marně. V roce 2005 se Charles a Camilla konečně vzali. Úsměvné je, že svatbu museli posunout ještě jednou - kvůli úmrtí papeže Jana Pavla II.

Královna se svatebního obřadu nezúčastnila. Oficiálně její odpor pramenil z toho, že jako hlava anglikánské církve nemůže schválit sňatek dvou rozvedených lidí. Ve skutečnosti za vším stála jejich dlouholetá nevraživost.

Fotogalerie
8 fotografií

Ovšem stárnoucí královnu a stárnoucí Camillu jejich boj už časem zřejmě začal unavovat. Postupné smíření začalo v roce 2007, kdy královna udělila Camille titul vévodkyně z Cornwallu.

Vrchol sbližování dvou mocných a tvrdohlavých žen lze spatřit na páteční svatbě prince Williama. Charles na obřad do Westminsterského opatství vzal Camillu, ta se královně poklonila, lehce se objaly a pak si spolu neustále něco šuškaly. Jako staré kamarádky...