Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Deset nejhledanějších zločinců světa: Odměna jistá

Autor: INT, ČTK, mel, Kbali - 
16. června 2011
06:23

Království zla ovládají Rusové! Vyplývá to z žebříčku nejhledanějších gangsterů planety, který zveřejnil americký časopis Forbes. V top ten jsou zastoupeni hned tři Rusové, což je více než počet hledaných teroristů z islámské Al-Káidy. Za vůbec nejhledanějšího světového lumpa Forbes označil šéfa mexické narkomafie Juaquína Guzmána (53), který před spravedlností utíká již 10 let.

Říkají mu Shorty (Prcek). Nejhledanější muž světa – Mexičan Juaquín Guzmán – je však jedním z největších bossů mexické drogové mafie. V minulosti pašoval z Mexika do USA obrovské množství kokainu a marihuany. Nelegálně si měl vydělat až 1 miliardu dolarů.

Policii se podařilo Guzmána chytit a soud ho poslal za mříže. Mexičanovi se ale povedlo v roce 2001 utéct z vězení. Skrýval se v koši na prádlo. Od té doby po něm celý svět pátrá. Americká vláda vypsala na jeho zadržení odměnu 5 milionů dolarů.

Nejvíce zastoupeni jsou Rusové

Hned za Guzmánem se v žebříčku nejhledanějších zločinců umístil egyptský lékař Ajmán Zaváhrí (59), který bývá označován za nástupce šéfa Al-Káidy Usámy bin Ládina (†54). Na jeho dopadení vypsaly USA odměnu 25 milionů dolarů. Vyšetřovatelé ho obviňují mimo jiné z plánování teroristických útoků na USA v září 2001 a z organizace pumových útoků na americká velvyslanectví v Africe v roce 1988.

Nejsilněji jsou v seznamu zastoupeni Rusové. Několikamilionová odměna je vypsaná na vůdce severokavkazských povstalců Doku Umarova či vůdce ruského podsvětí Alimžana Tochtačunova.

gogo ( 18. června 2011 22:35 )

nebo bude v komisi, která určuje pořadí zločinců....

gogo ( 18. června 2011 22:34 )

Á Vašík rádoby z USA se nám ozval... Víš Ty chlapče vůbec kolik a jakých zločinců historie lidstva zná ? Včetně i některých papežů ? Tvůj obzor je příliš uzoučký .... Takže jak pravil Tebou zmiňovaný Lenin : Musíš učit se, učit se, učit se !

venxa ( 16. června 2011 14:12 )

Rusaci v teto kategorii byli vzdy na prvem miste, pocinaje Leninem a Stalinem.

karel.fodor ( 16. června 2011 12:25 )

Az ho lapi-vyleze dalsi Je to kolotoc

Zobrazit celou diskusi