Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Viktora (†7) zabila fotbalová branka

Viktora zabila branka, která na něj spadla - ilustrační foto
Viktora zabila branka, která na něj spadla - ilustrační foto  (Autor: Jiří Čada)
Autor: ČTK, šim, INT - 
26. dubna 2011
15:31

Hra se změnila v tragédii. Viktor (†7) si v pondělí hrál na školním hřišti ve slovenské obci Vranov nad Topľou a nešťastně při tom na sebe stáhl kovovou branku. Ta ho udeřila do hlavy, chlapec zraněním podlehl.

Neštěstí se stalo v pondělí v areálu základní školy ve Vranově nad Topľou, kde si chlapec hrál s míčem. "Podle dosavadních policejních informací si zřejmě na sebe stáhl kovovou branku, která ho zasáhla do hlavy," uvedl policejní mluvčí Daniel Džobanik. Dodal, že chlapec zraněním podlehl. Přesnou příčinu smrti určí až pitva.

Na školním hřišti si podle svědkyně hrálo více dětí. „Rodiče Viktora jsou zdrcení. Bylo to jejich nejmladší dítě. Měli dohromady pět dětí. Je nám to všem moc líto,“ řekla slovenskému serveru Čas.sk jedna ze sousedek rodiny.

Podobné neštěstí se stalo v Česku například v létě 2009. Na fotbalovém hřišti v Přibyslavicích u Okříšek na Třebíčsku se převrátila konstrukce fotbalové branky a usmrtila desetiletého chlapce. O rok dříve v obci Žilina na Kladensku při podobné nehodě utrpěl vážná poranění dvanáctiletý chlapec.

e.44 ( 27. dubna 2011 10:24 )

Můžeš mi laskavě prozradit, kde se v tomhle případě projevila špatná výchova v rodině a to takovým způsobem, že by se dokonce dala brát jako příčina neštěstí? Snad né v tom, že si dítě hrálo venku na čerstvém vzduchu a nedřepělo jako spousta jeho vrstevníků u počítače?

paja296 ( 26. dubna 2011 23:30 )

první před žalobou by měla být výchova dítěte v rodině,ale ta branka měla být zabezpečená před neoprávněnou manipulací!

evita2 ( 26. dubna 2011 21:35 )

ještě bude třeba, aby to někoho konečně trklo a tyto nestabilní brány zakázal, nebo přikázal zabezpečit. Rodině doporučuji zažalovat provozovatele hřiště(správce) a žádat nějaké tučné odškodné. Chlapci to sice už život nevrátí, ale třeba si začnou provozovatelé hřišť dávat více pozor.

Zobrazit celou diskusi