Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Povstalci nabídli příměří, Kaddáfí ale musí odejít

Autor: Kjos, ČTK - 
11. dubna 2011
22:32

Libyjští povstalci zváží plán Africké unie na ukončení bojů v zemi, trvají ale na tom, že libyjský vůdce Muammar Kaddáfí musí odstoupit.

Agentuře Reuters to dnes řekl mluvčí povstalců. Kaddáfí na plán Africké unie podle představitelů organizace v neděli přistoupil. "Libyjský lid dal jasně najevo, že Kaddáfí musí odstoupit, ale návrh (Africké unie) zvážíme, až budeme mít více podrobností, a odpovíme na něj," prohlásil povstalecký mluvčí před příjezdem delegace Africké unie do bašty rebelů Benghází.

Na delegaci složenou z ministra zahraničí Jihoafrické republiky a prezidentů Konga, Mali, Mauritánie a Ugandy v Benghází čekalo asi tisíc demonstrantů s nápisy: "Osvoboďte nás od Kaddáfího" nebo "Kaddáfí spáchal genocidu".

Výsledek jednání s představiteli povstalců zatím není znám, podle agentury DPA však nejsou vyhlídky na brzké uzavření příměří příliš dobré, zejména kvůli jasnému požadavku rebelů na odstoupení Kaddáfího a jeho neochotě k takovému kroku.

ptolemaios ( 12. dubna 2011 17:59 )

Bombardování Libye je válečný zločin, napadení suveréní země s cílem ovládnout toto teritorium bohaté na SUPER KVALITNÍ NAFTU. Všechny kecy o demokracii jdou k ledu, když stíhací bombardéry Francie a Anglie pod rouškou NATO vraždí civilisty a opět se nebetyčným lhaním snaží dosáhnout u lidí v Evropě souhlasu s akcemi proti Kaddafímu. Ještě v prosinci Kaddafího přijaly Evropské osobnosti EU, mezi jinými i sám Superpresident van Rompuy, který si s ním srdečně potřásá rukou. Takže velký kamarás a přítel - ale když se začaly hroutit Tuniská a Egyptská vláda , hned bylo vše jinak a tajné služby na pokyn Serkoza naverbovali rebely, kteří za peníze klidně zabijou i bráchu a Fr a Angl. doufaly,že to půjde hladce. ALE ZATÍM TO NĚJAK NEJDE A UŽ TO KAPÍROVALI I USA A STÁHLI OCAS, TEĎ TO VISÍ NA EVROPĚ, RESP TĚCH MALINKÝCH /SVĚTOVĚ/ VELMOCÍCH -FRANCCI A ANGLII. HNUS A BÍDA MORÁLKY! A TĚMITO PODVRATÁKY JSME VE SPOLKU! FUJ!

Zobrazit celou diskusi